Élmuwan Jepang Ngembangkeun Vaksin Anti Sepuh

Élmuwan Jepang Ngembangkeun Vaksin Anti Sepuh

Grup panaliti Jepang nyarios yén éta nuju ngembangkeun vaksin anti sepuh. Éta ngamungkinkeun anjeun nyingkirkeun anu disebut sél zombie anu akumulasi ku umur sareng ngarusak sél tatangga. The Japan Times nyerat ngeunaan éta.

Élmuwan, dipingpin ku profesor Universitas Juntendo Toru Minamino, geus ngaidentifikasi protéin kapanggih dina sél senescent dina manusa jeung mencit. Dina dasarna, vaksin péptida diciptakeun anu ngaktifkeun sistem imun manusa sareng maksakeun narajang sél anu lirén ngabagi.

Tés némbongkeun yén ubar micu produksi antibodi dina awak mencit, nu ngaliwatan sél getih bodas narajang sél sepuh dina awak maranéhanana. Umur rata-rata rodénsia laboratorium anu nyandak ubar ningkat ku 15% dibandingkeun sareng kelompok kontrol, sareng dina individu anu kaku kaku arteri, pangurangan anu signifikan dina daérah anu ruksak tina pembuluh darah diperhatoskeun.

Henteu acan terang upami ubar bakal disatujuan pikeun uji klinis manusa. Sanaos ieu kajantenan, peryogi sahenteuna sababaraha taun kanggo ngantosan hasilna.

Sanajan kitu, kapanggihna Sigana pisan ngajangjikeun. Barina ogé, sepuh sélular pakait sareng seueur panyakit sepuh, kalebet Alzheimer sareng Parkinson, katarak, panyakit kardiovaskular, diabetes tipe II sareng kanker. Vaksin anyar tiasa ngabantosan kamajuan anu signifikan dina pengobatanna.