10 cara anu dibuktikeun sacara ilmiah pikeun ngajantenkeun hirup anjeun langkung bahagia

10 cara anu dibuktikeun sacara ilmiah pikeun ngajantenkeun hirup anjeun langkung bahagia

1. Tarung depresi kalayan latihan

Élmu geus lila ngabuktikeun naha latihan penting dina kahirupan urang sapopoé. Panalungtikan dina The Kauntungan Kabagjaan ogé negeskeun pentingna latihan pikeun kabagjaan.

Dina ulikan ieu, penderita depresi dibagi kana tilu grup. Jalma dina grup kahiji dirawat kalayan nginum obat, dina kadua, kalayan latihan, sarta grup katilu ieu balik ka kahirupan normal ku ngagabungkeun nginum obat jeung latihan.

Saatos genep bulan, pasien dina sadaya tilu kelompok ditaliti pikeun kambuh. Sareng ieu hasilna. Tina jalma anu nginum obat nyalira, 38% murag deui kana depresi. Dina grup anu nampi terapi kombinasi, laju kambuh rada handap – 31%. Grup anu dirawat kalayan latihan nyalira nunjukkeun hasil anu pangsaéna, kalayan ngan 9% jalma anu kambuh.

Panaliti ieu jelas nunjukkeun yén latihan mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun ngalawan depresi.

Ieu ulikan sejen ku KM Appleton. 6 × 40 mnt latihan ngaronjatkeun gambar awak, sanajan beurat awak jeung bentuk teu robah / Journal of Psikologi Kaséhatan, nu ogé ngabuktikeun yén jalma anu ngurus awak sarta dina bentuk fisik alus ngarasa happier.

Mangpaat olahraga teu bisa dipungkir. Janten naha ngantosan? Mimitian latihan dinten ayeuna. Mimitian leutik sareng biasakeun latihan unggal dinten.

2. Éta foolish mun underestimate pentingna sare nyukupan.

Urang nyéépkeun kira-kira sapertilu tina kahirupan urang dina bobo, janten éta bodo pikeun nganggap enteng dampak bobo dina kahirupan urang sadayana. Ieu hiji ulikan metot ti 2011 nu némbongkeun Sare beurang soré tunes kaluar émosi négatip, tunes dina leuwih positif / Research Digest / British Psychological Society, kumaha sare mangaruhan kabagjaan.

Kacindekan tina panilitian nyaéta jalma anu bobo soré kirang rentan kana émosi négatip sareng langkung sénsitip kana émosi anu positip.

Urang sadayana terang yén upami urang henteu saré cekap atanapi henteu bobo pisan, maka urang ngagaduhan masalah émosional. Dina waktos anu sami, sare pinuh anu saé ngajantenkeun urang dina wanda anu positif, urang riang sareng ngarasa hébat.

3. Eureun ningali telepon sering teuing sareng nganggo gadget sanés

Di Kent State University dilakukeun ku A. Lepp, JEBarkley, AC Karpinski. Patalina antara ngagunakeun telepon sélulér, kinerja akademik, kahariwang, jeung kasugemaan hirup di kampus/Komputer dina Paripolah Manusa mangrupa ulikan anu diwawancara ku 500 siswa. Hasilna nyaéta kieu: siswa anu ngagunakeun telepon sélulér sering ngalakukeun goréng di sakola, aranjeunna gaduh tingkat kahariwang anu ningkat, sareng aranjeunna ngarasa kirang senang.

Ramani Durvasula, Ph.D., a psikolog klinis dilisensikeun sarta profesor psikologi di California State University, yakin yén jalma méakkeun teuing waktos on gadget, teu ninggalkeun eta pikeun komunikasi hirup basajan.

Ieu ogé bisa ngajelaskeun ngaronjat tingkat kahariwang. Jalma ngora sieun kantun warta ti babaturan maya, janten aranjeunna nyandak gadget deui-deui. Ku kituna, hese pikeun aranjeunna hirup normal sorangan.

Malah Aristoteles percaya yén hal utama – moderation dina sagalana. Telepon sélulér sareng gadget sanés sanés iwal, henteu paduli kumaha inovasina.

4. Méakkeun langkung waktos sareng anu dipikacinta

Anjeun meureun geus ngadéngé ieu sateuacan.

Teu nyéépkeun waktos anu cekap sareng kulawarga sareng réréncangan, anu mangrupikeun kaduhung Lima Puncak anu maot / The Guardian paling sering kuciwa dina ranjang maotna. Upami urang nyéépkeun waktos sareng jalma anu caket sareng urang, upami urang ngurus aranjeunna, maka urang nyalira janten langkung bagja.

Dan Gilbert Profesor Psikologi di Universitas Harvard.

Urang bagja lamun boga kulawarga. Urang bagja lamun boga babaturan. Sareng sadaya anu urang pikirkeun ngajantenkeun urang bagja ngan ukur cara sareng cara milarian kulawarga sareng babaturan.

5. Candak diri kaluar for keur leumpang sakumaha mindeng jadi mungkin.

Shawn Achor, dosen di Universitas Harvard sarta panulis The Kauntungannana Kabagjaan, yakin yén méakkeun sahanteuna 20 menit di luar dina cuaca alus teu ngan bakal surak anjeun, tapi ogé ngaronjatkeun RAM anjeun sarta ngahasilkeun leuwih produktivitas.

Ulikan sejen dilakukeun di London School of Ékonomi sarta Élmu Pulitik ogé confirms ieu ku G. MacKerron, S. Mourato. Kabagjaan langkung ageung di lingkungan alam / Robah Lingkungan Global. Panaliti mendakan yén hawa seger sareng dinten cerah anu haneut di sisi laut mangrupikeun tempat anu idéal pikeun kalolobaan jalma. Pamilon dina pangajaran nyatet yén aranjeunna ngarasa langkung bagja ku cara ieu tibatan di lingkungan kota.

Lamun nuju wondering naon hawa outdoor jalma ngarasa happier di, anjeun bakal reuwas pikeun manggihan yén éta 13,9 ° C (nurutkeun ulikan ku Y. Tsutsui. Cuaca jeung kabagjaan individu / Cuaca, Iklim, jeung Society Amérika Méteorologi Society. ).

6. Ngabaktikeun batur sahenteuna dua jam saminggu.

Anjeun tiasa reuwas pikeun diajar yén anjeun tiasa ngaraosan langkung senang ngaluarkeun artos pikeun batur tibatan nampi hiji hal pikeun diri anjeun.

2012 dilaksanakeun ku LB Aknin, EW Dunn, MI Norton. Kabagjaan ngalir dina gerak sirkular: Bukti pikeun loop eupan balik positif antara belanja prosocial jeung kabagjaan / Journal of Studi Kabagjaan, ulikan nu pamilon dibagi kana dua grup. Duit dibikeun ka unggal kelompok pamilon. Grup kahiji dipenta pikeun méakkeun eta on sorangan, sarta kadua – meuli hal pikeun jalma séjén. Numutkeun kana panilitian, jalma anu ngagaleuh pikeun batur ngarasa langkung bagja tibatan jalma anu nyéépkeun artos sacara éksklusif pikeun dirina.

Teu heran aya kitu loba diantara millionaires jeung billionaires anu kalibet dina karya amal. Eta mantuan jalma ngarasa happier.

Nulungan batur teu merta hartosna méakkeun duit ka batur. Anjeun tiasa janten, contona, sukarelawan. Ieu hiji ulikan ti Swiss anu S. Meier, A. Stutzer ngabuktikeun. Naha volunteering rewarding sorangan? : Sukarelawan ngabantosan batur ngajantenkeun anjeun langkung sugema dina kahirupan anjeun.

Janten sabaraha waktos anjeun kedah bakti ka jalma sanés? Panulis blog panyangga nyimpulkeun yén peryogi 100 jam sataun (atanapi dua jam saminggu). Ieu mangrupikeun waktos anu paling optimal pikeun bakti pikeun ngabantosan batur, supados anjeun nyalira janten langkung bagja.

7. Ulah ngalalaworakeun semedi

Anjeun meureun geus ngadéngé yén semedi pohara mangpaatna. Éta ngabantosan anjeun janten attentive, fokus, tenang sareng, anjeun ditebak, bagja.

Sakelompok élmuwan ti Massachusetts diajar BK Hölzel, J. Carmody et al. Prakték mindfulness ngabalukarkeun kanaékan dénsitas masalah abu otak régional / Psychiatry Research Dampak semedi dina hiji jalma. Pamilon dina percobaan tapa salila dalapan minggu, nu satutasna aranjeunna janten calmer sarta rawan timer pangaweruh jeung karep.

8. Jadi bersyukur pikeun unggal hal leutik.

Janten bersyukur pikeun sagalana alus anu batur ngalakukeun pikeun anjeun, pikeun sagalana dina kahirupan anjeun. Loba studi ngabuktikeun RA Emmons, ME McCullough. Ngitung berkah ngalawan beban: Panaliti ékspérimén ngeunaan rasa syukur sareng kesejahteraan subjektif dina kahirupan sapopoe / Journal of Personality and Social Psychology, yén rasa syukur ngagaduhan pangaruh anu paling positip dina kahirupan hiji jalma.

Janten bersyukur pikeun unggal hal leutik dina kahirupan anjeun, sareng émut yén aya seueur jalma di dunya anu henteu untung sapertos anjeun.

9. Pangalaman hirup. Henteu barang!

Sarerea terang yen duit teu bisa meuli kabagjaan. Tapi, seueur anu teras-terasan mésér pernak-pernik mahal anu teu aya gunana tibatan nampi kesan anu teu hilap sareng pangalaman hirup anu teu ternilai. Hiji studi panganyarna geus ngabuktikeun A. Kumar, MA Killingsworth, T. Gilovich. Ngadagoan Merlot: Konsumsi Anticipatory tina experiential jeung bahan purchases / Élmu Psikologis yén jalma anu biasa investasi duit dina perjalanan jeung kagiatan sejenna nu mantuan mangtaun pangalaman invaluable, sarta henteu dina hal nu teu perlu, ngarasa loba happier.

10. Cinta diri

Dina dasar hiji ulikan Harvard pisan lila, ampir 80 taun heubeul, gén alus anu nice, tapi kabagjaan téh hadé / The Harvard Gazette, ieu wangsit yén cinta téh sagala nu hiji jalma perlu jadi senang. Cinta ka batur, cinta ka diri sorangan, cinta ka Allah, dina kecap, cinta dina sagala manifestasi na.

Asih diri mangrupikeun hal anu praktis dipopohokeun ku masarakat modern. Loba jalma dahar sagala rupa hal jahat jeung teu olahraga pisan pikeun ngajaga awak dina kaayaan alus. Nya, ayeuna waktosna pikeun ngalereskeunana.