12 cara pikeun memotivasi diri pikeun ngabersihan

12 cara pikeun memotivasi diri pikeun ngabersihan

1. Candak beberesih positif

Anjeun nyéépkeun sabagian ageung tina kahirupan anjeun pikeun ngabersihan, sanés pikeun nyiksa diri, tapi pikeun karaharjaan anjeun. Hirup di bumi anu bersih dimana sadayana aya dina tempatna saé pikeun haté anjeun, produktivitas, sareng kaséhatan sadayana.

Coba teu ngarasa beberesih salaku kuli teuas. Pertimbangkeun ieu investasi dina liburan anu pikaresepeun.

2. Masihan diri ganjaran

Sagalana nepi ka basajan trivial: lamun hese teuing pikeun ngamimitian beberesih, angka kaluar kumaha carana mangga diri sanggeus anjeun ngalakukeun eta. Janjikeun diri anjeun ku tuangeun anu lezat atanapi épisode séjén tina séri TV karesep anjeun.

3. Kaluar lamun teu aya di imah

Pasti sabagéan ageung jalma langkung gampang ngabersihan nalika aya di bumi nyalira. Sanaos éta teu mungkin pikeun narik anggota rumah tangga kana kagiatan anu mangpaat.

Ieu infuriates eta sangar lamun batur langsung clutters up sagalana anjeun ngan rapih tidied up. Atawa anjeunna meunang di jalan mopping floors bari lumpat ti hiji kamar ka nu sejen.

4. Ulah tackle sakabéh kamar sakaligus

Anjeun teu kedah ngartos beberesih salaku pelepasan total tina sagala clutter sadaya bagian tina apartemen Anjeun. Ngadagoan beberesih umum sadaya kamar, babarengan jeung nyeuseuh lanté jeung jandéla, geus capé malah saméméh dimimitian. Ngabersihan dapur ayeuna, ngabersihan mandi énjing – ieu moal mangaruhan penampilan sakabéh apartemen.

5. Jieun jadwal

Pikirkeun kumaha anjeun tiasa ngabersihan langkung gampang: sakali atanapi dua kali saminggu salami sababaraha jam, atanapi unggal dinten salami 20-30 menit. Mun anjeun teu yakin, sahenteuna coba metoda kadua. Janten payuneun padamelan bakal ngeureunkeun nyingsieunan anjeun, sareng nempatkeun hal-hal dina urutan bakal janten hal anu biasa.

Contona:

  • Senen: kaluarkeun baju di lomari.
  • Salasa: lebu kaluar, ngatur hal dina rak.
  • Rebo: ngabersihan lantai sapanjang apartemen.
  • Kemis: beberesih kamar mandi.
  • Jumaah: ngumbah kompor.
  • Sabtu: nyandak kaluar hal heubeul dina balkon.
  • Minggu: ganti sprei, ngirim baju keur nyeuseuh.

Hasilna, unggal poe di imah teu jadi loba chores. Sareng éta bakal nyandak henteu langkung ti satengah jam pikeun ngarengsekeunana.

6. Mikir beberesih salaku olahraga

Sajam ngepel kaduruk Hayang Nyaho Sabaraha Kalori Anu Diduruk Nalika Anjeun Ngadamel Pekerjaan Rumah Tangga? ngeunaan 200 kalori. Tur upami Anjeun salah ngalakukeun beberesih teleb tina karpét, hasilna sarua bisa dihontal dina satengah jam. Jumlah sarua kalori Anjeun bisa méakkeun dina kelas yoga pinuh.

7. Hurungkeun musik aktip

Lagu anu tenang sareng melankolis moal jalan. Puter musik anu anjeun badé ngamimitian ngalih. Manehna bakal nyetel wirahma jeung surak anjeun nepi, sarta waktu jeung manehna bakal ngapung ku gancang, anjeun bakal reuwas nu meresihan floors nyokot ngan opat atawa lima lagu.

8. Tutup jaringan sosial

Beberesih bisa mungkas dina titik saméméhna – mun anjeun diuk handap dina komputer pikeun milih musik, sarta teu meunang nepi kusabab eta. Atanapi anjeun mutuskeun pikeun ngaktipkeun radio dina telepon anjeun sareng ningali pesen énggal. Tutup sadaya obrolan sareng mareuman bewara.

9. Mimitian ku hardest

Milarian hal anu paling ngaganggu ngeunaan beberesih sareng lakukeun heula. Hasil visual sareng parasaan yén hal anu paling hese parantos dilakukeun ngadorong pikeun ngaléngkah.

Upami anjeun badé ngabersihkeun kamar mandi, mimitian ku ngabersihkeun WC. Lamun ranjang kudu diganti, mimitina cabut panutup duvet. Sésana bakal dilakukeun ku sorangan.

10. Nyingkirkeun hal-hal anu teu perlu

Eureun endlessly shifting, wiping, peletakan kaluar hal nu kacida teu butuh. Nalika anjeun ngosongkeun rohangan, anjeun bakal langsung hoyong ngabersihkeunana, atur rapih sareng tetep beresih.

Cabut sadaya barang-barang anu lami sareng anu teu diperyogikeun teras lebetkeun kana kantong langsung. Hal utama nyaéta henteu nyumputkeunana dina balkon atanapi di goah, tapi nyobian langsung kaluar tina apartemen supados henteu aya godaan pikeun uih deui sadayana. Sareng anjeun henteu peryogi sumbatan tambahan.

11. Tambahkeun hal anyar pikeun interior nu

Meuli vas caang atawa lampu, nempatkeun lilin hiasan, atawa ngagantung curtains anyar. Bawa naon waé barang leutik anu bakal ngahias bumi anjeun. Tur upami Anjeun salah boga mess di apartemen anjeun, anjeun bakal ngarasa yen dimana wae anjeun nempatkeun hiji hal anyar, nanaon bisa ngahias imah anjeun kawas kabersihan.

12. Ngabersihan up mess leutik geuwat

Mimitian ngumbah piring langsung saatos tuang. Ieu bakal butuh maksimum lima menit. Upami teu aya waktos pisan, contona isuk-isuk, eusian piring ku cai haneut – saatos éta bakal langkung gampang nyeuseuh.

Salawasna lipetkeun buku deui, cabut makeup, rapikeun ranjang anjeun – sakedap waktos anjeun. Tina hal-hal alit sapertos kitu, tatanan dilahirkeun, anu pikaresepeun pisan pikeun ngajaga éta henteu aya motivasi anu diperyogikeun.