20 cara gampang pikeun ngajantenkeun dinten anjeun langkung saé

20 cara gampang pikeun ngajantenkeun dinten anjeun langkung saé

Kadang anjeun hoyong ngaganggu nalika istirahat atanapi ngan ukur nyandak waktos luang. Dina waktos sapertos kitu, gampang nyerah kana godaan pikeun nyandak telepon anjeun, ngaktipkeun acara TV, atanapi angkat ka toko online. Tapi kabeh ieu saperti teu mirip mulangkeun kakuatan. Blogger Trent Hamm mamatahan ngeusian suku cadang dina sapoe ku hal-hal saderhana anu kumaha waé ningkatkeun kahirupan anjeun. Anjeunna nyalira ngalaksanakeun sababaraha barang tina daptar nalika istirahat padamelan, sareng ngalakukeun langkung seueur dina sabtu minggu.

1. Diuk di luar pikeun 5-10 menit tanpa gangguan

Manggihan tempat nyaman jeung pisibilitas alus. Candak sabotol cai atanapi sacangkir kopi sareng anjeun, tapi tinggalkeun telepon anjeun. Ngan kasampak sabudeureun tur perhatikeun hal leutik. Contona, lalajo budak diajar naek sapédah. Atawa ngarasa kahaneutan panonpoé dina kulit Anjeun. Ieu bakal ngajadikeun anjeun ngarasa nyambung ka dunya sabudeureun anjeun.

2. Leumpang sabudeureun lingkungan

Leumpang mangrupikeun jinis latihan inténsitas rendah. Bakal mantuan pikeun invigorate sarta ngaronjatkeun sirkulasi getih. Hawa seger, cahaya panonpoe jeung kasempetan pikeun ngajajah sakuliling bakal energize anjeun.

3. Jalan-jalan di taman

Ieu ngagabungkeun mangpaat leumpang pondok jeung mahluk di alam. Mandi leuweung ieu nenangkeun sareng ningkatkeun kaséhatan.

4. Inuman sagelas cai

Cai penting pisan pikeun sadaya sistem awak. Éta bakal ngabantosan nyegerkeun sareng ngirangan rasa lapar.

5. Ngalakukeun manteng pondok.

Sanggeus éta, anjeun bakal ngarasa leuwih rileks sarta mobile. Anjeun ogé tiasa ngagabungkeun manjang sareng ngadangukeun podcast atanapi buku audio. Ngan émut pikeun haneut-haneut sateuacan ngalakukeun ieu. Lumpat di tempat atawa luncat.

6. Turun tina mobil

Kana waktu, runtah accumulates di kabin: wrappers, botol kosong, kantong, resi, kokotor tina sapatu, lebu dina kaca. Sadaya ieu teu ngidinan Anjeun pikeun ngarasa nyaman dina mobil. Miceun uing, vakum lantai, usap handap dasbor. Ayeuna asup kana mobil bakal leuwih pikaresepeun.

7. Dahar anu séhat

Contona, buah atawa sayur. Ieu utamana pikaresepeun ker. Candak cau atanapi apel sareng anjeun sareng calik di luar sapertos anu dijelaskeun dina paragraf kahiji.

8. Dokumén poé dina hirup anjeun

Dina interval anu teratur, poto objék sakurilingna atanapi naon anu anjeun lakukeun. Contona, unggal 15 menit, satengah jam, atawa sajam. Teras nempatkeun sadaya poto kanggo dinten éta dina hiji polder sareng tambahkeun déskripsi ka aranjeunna. Ieu sorangan seru, jeung sajaba ti, anjeun bakal heran naon kahayang anjeun méakkeun waktu anjeun dina. Éta ogé pikaresepeun pisan ningali poto sapertos kitu saatos sababaraha bulan. Hiji dinten sampurna biasa bakal robah jadi acara memorable.

9. Mantuan batur tanpa expecting nanaon di imbalan

Bawa kantong beurat, laksanakeun hal anu mangpaat pikeun tatangga anjeun atanapi ngan ukur muhrim. Éta moal lami, tapi bakal ngajantenkeun anjeun langkung saé.

10. Kumpulkeun barang-barang anu henteu dianggo pikeun sedekah

Nyokot kantong badag sarta nempatkeun sagala hal nu teu dipake deui di jerona. Aya anu masih tiasa nganggo hal-hal ieu. Ieu bakal ngosongkeun rohangan di bumi sareng ngabantosan batur dina waktos anu sami.

11. Maca cutatan tina buku pinter

Nyokot buku ngeunaan topik nu geus lila dipikaresep anjeun. Baca sababaraha kaca sapoé sarta ponder informasi. Ku cara ieu anjeun bakal diajar bahan sacara bertahap sareng ngantepkeun ideu dina sirah anjeun.

12. Lampahkeun kalakuan nu geus lila ngaheureuyan

Urang sadayana gaduh daptar tugas anu urang ditunda. Contona, ngalereskeun keran atawa meresihan kamar mandi. Pilih hiji hal sareng lakukeun. Upami anjeun henteu tiasa ngalakukeun éta sakaligus, sahenteuna ngamimitian. Anjeun bakal maju sareng hal-hal bakal langkung gampang.

13. Hatur nuhun batur anu mantuan Anjeun nembe.

Lamun hal mangpaat atawa pikaresepeun ieu dipigawé pikeun anjeun, nyandak sababaraha menit sarta nganyatakeun syukur anjeun. Tulis pesen sareng hatur nuhun ka jalma éta. Ieu hébat uninga yén pitulung anjeun ngaapresiasi.

14. Boga piknik leutik

Hurungkeun jalan-jalan di daérah éta janten petualangan sakedik. Bawa tuangeun anu ngeunah sareng anjeun, milari tempat anu nyaman sareng tuang di luar. Entong angkat telepon anjeun pikeun ngahindarkeun gangguan. Bersantai terasrasakeun tuangeun anjeun.

15. Fokus kana engapan salila 5 menit.

Tutup panon anjeun sarta difokuskeun inhaling jeung exhaling. Upami anjeun kaganggu ku pikiran naon waé, uih deui kana napas deui. Éta bakal ngabantosan anjeun nungkulan kahariwang sareng masihan anjeun rasa kontrol sareng katenangan. Pangaruhna henteu salawasna katingali langsung, tapi tiasa dianggo keajaiban dina jangka panjang.

16. Mandi panjang atawa soak di kamar mandi

Biasana urang ngalakukeun prosedur ieu otomatis, teu nengetan sensations. Candak waktos Anjeun waktos ieu, ngarasakeun mandi anjeun sarta ngumbah diri tuntas. Anjeun bakal jadi leuwih riang jeung energetic.

17. Ngalakukeun sababaraha latihan beurat awak basajan

Ieu cukup pikeun latihan pikeun 10-15 menit. Anjeun bakal haneut nepi, jeung uteuk bakal ngaleupaskeun endorphins. Langsung saatos pemanasan sapertos kitu, wanda anjeun bakal ningkat, sareng kana waktosna, bentuk fisik anjeun ogé bakal ningkat.

18. Masak Hal husus

Kalolobaan waktu urang masak hidangan basajan. Méakkeun langkung waktos waktos ieu pikeun nyenangkeun diri sareng anu dipikacinta ku hal anu khusus. Contona, saméméh ngagoreng daging, tetep dina marinade pikeun hiji atawa dua jam. Teu hese, tapi piring rengse bakal boga rasa euyeub. Sareng anjeun bakal yakin yén anjeun ogé tiasa tuang nikmat di bumi.

19. Pikirkeun hal anu anjeun syukuri.

Pikirkeun hal-hal anu ngajantenkeun hirup anjeun langkung saé. Éta tiasa waé: anu dipikacinta, buku anu saé, korsi karesep anjeun, atanapi ngan ukur cuaca cerah. Pikirkeun éta pikeun sababaraha menit sareng anjeun bakal langkung bagja.

20. Méakkeun 15 menit beberesih

Miceun sampah sareng nempatkeun barang-barang di tempatna. Malah ieu cukup pikeun nyieun imah anjeun leuwih nyaman. Teu perlu ngabereskeun sakabeh apartemen. Ngabersihan dapur atanapi gaw anjeun sareng anjeun bakal perhatikeun bédana. Dina prosés, Anjeun meureun bakal manggihan hal anu dipaké pikeun mere ilham tur delight anjeun, tapi lajeng poho ngeunaan eta. Masihan aranjeunna kasempetan kadua.