4 cara pikeun pindah ka Éropa tanpa méakkeun teuing duit

4 cara pikeun pindah ka Éropa tanpa méakkeun teuing duit

Yuri Vilensky Co-pangadeg platform migrasi Hello Move. Ngabantosan 250 urang pikeun pindah ka luar negeri.

Pikeun sacara sah cicing di luar negeri langkung ti 90 dinten berturut-turut, anjeun kedah nampi idin tinggal samentawis (idin tinggal). Kiwari dimungkinkeun bisa diperpanjang jeung, salaku hasilna, ménta idin tinggal permanén (tempat tinggal permanén) komo kawarganagaraan nagara deungeun.

Aya sababaraha pilihan pikeun meunangkeun idin tinggal. Sababaraha di antarana rada kompleks. Contona, hiji dokumen bisa dikaluarkeun ku Residence Permits / Enterprise Greece pikeun investasi di real estate di nagara pikeun jumlah signifikan, rata-rata ti 250.000 euro (ampir 21 juta rubles). Tangtu, teu sadaya jelema bisa nanggung eta. Kitu ogé kawin ka urang asing, ngahiji deui sareng salaki di luar negeri atanapi kéngingkeun tempat tinggal permanén kusabab akar étnis.

Ku sabab éta, urang bakal nganalisis kasempetan anu langkung pikaresepeun anu bakal sayogi pikeun sajumlah jalma anu langkung ageung.

1. Visa ngamimitian

Pilihan anu pikaresepeun pikeun mindahkeun bisnis anjeun ka luar negeri atanapi ngamimitian proyék énggal.

Pikeun saha éta

Pikeun pangusaha dewasa anu gaduh ide ngamimitian anu inovatif sareng prototipe kerja. Sareng calon kedah gaduh modal ngamimitian (biasana sababaraha gaji hirup dina rekening bank) sareng teu gaduh catetan kriminal.

Dimana teu

Di 20 nagara Éropa. Kaayaan sareng syarat aplikasi khusus béda pikeun Startup Éropa sareng Indéks Visa Pangusaha / Nano Globals ti nagara ka nagara.

Naon anu diperlukeun

Rencana bisnis pikeun ngamimitian inovatif anu ngabéréskeun masalah sosial, ékonomi atanapi lingkungan. Upami perusahaan henteu acan operasional, prototipe produk diperyogikeun. Upami usahana aktip, indikator anu mastikeun yén jasa atanapi produkna populer. Para ahli nyebatna traction.

Hayu urang analisa syarat khusus pikeun rencana bisnis nganggo conto Latvia. Proyék kedah janten Startup Visa / Magnetic Latvia énggal pikeun pasar nagara. Éta desirable yén éta henteu fokus kana ibukota, nagara hayang ngamekarkeun infrastruktur kota leutik. Kauntungannana bakal sambungan bisnis jeung kagiatan palabuan: zona ékonomi husus geus dijieun sabudeureun dua palabuhan, nu penting pikeun pamaréntah. Rencana bisnis sorangan kedah kalebet halaman 15 sareng presentasi pondok anu ngajelaskeun ngalamar sareng proyék éta.

Kumaha carana meunang a

Nalika rencana bisnis tos siap, éta kedah dikirim ka badan otorisasi pikeun ditinjau. Ieu béda di nagara béda. Ku kituna, di Latvia proyék ieu dievaluasi ku program Inkubasi (INK) / Magnetic Latvia, salah sahiji 13 inkubator bisnis akreditasi. Saatos persetujuan rencana bisnis, anjeun kedah ngirim dokumén ka konsulat atanapi pusat visa sareng kéngingkeun ijin tinggal salami hiji dugi ka lima taun kalayan kamungkinan perpanjangan.

2. visa murid

Hiji pilihan alus keur jalma ngora.

Pikeun saha éta

Pikeun lulusan sakola dewasa, sarjana sareng master. Ngalamar kedah henteu gaduh catetan kriminal.

Dimana teu

Di sadaya nagara Éropa. Tapi di sababaraha nagara, urang asing tiasa henteu ngadaptarkeun program pendidikan mana waé. Contona, di Swiss, ngan jalma anu geus boga hak cicing di nagara éta (contona, dina visa gawé) bisa nampa Rekomendasi Déwan Atikan Tinggi on Admissions of Asing Kawarganagaraan pikeun Studi Médis di Swiss / Déwan Atikan Tinggi. atikan médis.

Naon anu diperlukeun

Dokumén anu mastikeun pangakuan kana universitas asing. Kalayan padika ieu pikeun meunangkeun idin tinggal, anu paling hese nyaéta ngalebetkeun sareng milarian artos.

Di sabagéan ageung nagara Éropa, pendidikan tinggi dibayar sareng rada mahal. Janten, pikeun diajar di Swédia, Finlandia, Dénmark atanapi Walanda, anjeun kedah mayar Profil Nagara / Komisi Éropa tina 7 dugi ka 25 rébu euro per taun (1-2 juta rubles). Di Perancis sareng Bélgia, anjeun tiasa mendakan pilihan 5-7 rébu euro per taun (sakitar satengah juta rubles), sareng di Polandia, tilu rébu euro (250 rébu rubles). Aya pilihan gratis, contona, di Yunani Syarat Basa / Studi di Yunani sareng Républik Céko Kumaha Ngalamar / Diajar di Républik Céko, tapi pikeun pangakuan anjeun kedah terang basa nagara éta.

Pikeun mayar pangajaran, anjeun peryogi dana pribadi anu signifikan, beasiswa atanapi hibah (sakali mayar). Panungtungan dikaluarkeun ku dunungan, yayasan, universitas, pamaréntah, mentri luar nagri atawa atikan, otoritas régional. Inpormasi ngeunaan calon sponsor tiasa dipendakan dina situs wéb paguron luhur, organisasi pendidikan internasional sareng departemén pamaréntah.

Pikeun pangakuan sorangan, anjeun bakal kudu diploma sekundér (pikeun sarjana) atawa atikan luhur (pikeun pascasarjana jeung studi postgraduate), portopolio, surat motivasi jeung sertipikat nu confirms kamahéran dina basa asing. Dokumén anu sami bakal tiasa dianggo nalika ngalamar beasiswa atanapi hibah.

Kumaha carana meunang a

Pikeun mimitian, éta patut mutuskeun nagara sareng universitas, ukuran beasiswa anu diperyogikeun sareng metode milarian sponsor bakal gumantung kana ieu. Nalika milih universitas, anjeun tiasa museurkeun henteu ngan ukur kana kahoyong pribadi, tapi ogé dina rating anu béda, contona, dina QS World University Rankings atanapi THE World University Rankings.

Proses pangakuan sorangan bakal katingali sapertos kieu.

  1. Nyiapkeun dokumén.Éta henteu ngan ukur diploma, tapi ogé surat motivasi sareng portopolio. Mimiti, anjeun kedah nyarioskeun diri anjeun sareng kahayang anjeun pikeun asup ka universitas. Anu kadua bakal kalebet prestasi, proyék, publikasi ilmiah sareng saran ti guru sareng pangusaha.
  2. Lulus ujian anu diperyogikeun.Anjeun kedah mastikeun pangaweruh anjeun ngeunaan basa asing, tés khusus bakal gumantung kana sarat universitas. Paling dipikaresep, éta bakal IELTS atanapi TOEFL pikeun Inggris, DELF pikeun Perancis, Test DAF pikeun Jerman. Sababaraha program ogé ngabutuhkeun ujian tambahan. Salaku conto, pikeun pangakuan kana hukum di sababaraha paguron Inggris, anjeun kedah lulus ujian Naha Kuring Kudu Sit Ujian / LNAT LNAT.
  3. Filing hiji aplikasi.Anjeun kedah ngadaptar dina situs wéb lembaga sareng unggah dokumén dina akun pribadi anjeun.
  4. Wawancara jeung wawakil universitas.Sababaraha universitas ngalaksanakeun wawancara sareng calon anu aranjeunna resep sateuacan nyandak kaputusan.

Tinjauan biasana nyandak ti saminggu dugi ka dua bulan.

Teras anjeun tiasa ngalamar beasiswa atanapi hibah. Anjeunna peryogi dokumén anu sami sareng universitas. Kasempetan nampi bantosan kauangan ningkat upami aya publikasi ilmiah, gelar honors, kabuktian kamahéran dina basa asing sareng rujukan anu saé ti guru sareng majikan.

Sanggeus narima dokumén confirming enrollment, Anjeun bisa nerapkeun pikeun visa ngaliwatan konsulat. A idin tinggal dikaluarkeun pikeun sataun, lajeng renewed kana presentasi dokumén dina transisi ka kursus salajengna.

Siswa ngagaduhan hak pikeun padamelan part-time sareng padamelan. Saatos parantosan suksés pelatihan, anjeun tiasa nampi visa lulusan. Éta masihan hak cicing di nagara éta ti salapan bulan dugi ka dua taun, milarian padamelan atanapi ngamimitian usaha anjeun nyalira pikeun manjangkeun ijin tinggal. Sanggeus éta, anjeun bisa meunangkeun tinggal permanén jeung kawarganagaraan.

3. Visa pikeun berbakat

Tujuanana pikeun mawa otak ka nagara.

Pikeun saha éta

Jalma anu bakat atawa pangaweruh diakuan. Contona, élmuwan, seniman, aktor, panulis, désainer anu bisa ngabuktikeun yén kaahlian maranéhna kacida hargana. Sareng, tangtosna, aranjeunna henteu gaduh catetan kriminal.

Dimana teu

Di Britania Raya Panawaran pikeun visa Bakat Global / GOV.UK (Bakat Global) sareng bakat Perancis Internasional sareng daya tarik ékonomi / Situs wéb resmi Pusat Aplikasi Visa Perancis (Bakat Paspor). Program anu kahiji ditujukeun ngan pikeun milarian jalma anu berbakat, sedengkeun anu kadua kalebet kategori sanésna, sapertos investasi di perusahaan Perancis.

Naon anu diperlukeun

Bukti dokuméntasi bakat. Ieu tiasa diploma, nominasi, sertipikat, artikel, rekaman pidato dina forum, jeung saterusna. Dokumén kedah internasional atanapi langsung aya hubunganana sareng perusahaan Rusia terkemuka sapertos Yandex. Publikasi, sabalikna, teu tiasa janten promosi diri, aranjeunna kedah janten ulasan batur ngeunaan padamelan anu ngalamar.

Sumawona, bukti sapertos kitu henteu gaduh tanggal béakna, sababaraha prestasi ti mimiti karir ogé tiasa disayogikeun. Sanaos, tangtosna, langkung saé nunjukkeun anu langkung seger, contona, salami 3-5 taun ka pengker.

Kumaha carana meunang a

Hayu urang nempo conto Inggris, nu program ieu leuwih heureut di alam jeung kurang patali jeung pagawean ti di Perancis. Sakabeh prosés butuh ti lima bulan nepi ka sataun.

Mimiti, anjeun kedah milih salah sahiji tina dua kategori: Bakat Luar Biasa atanapi Janji Luar Biasa. Pilihan kahiji leuwih cocog pikeun professional ngalaman anu geus lila ngalakukeun hiji hal sarta ngabogaan loba prestasi. Anu kadua nyaéta pikeun pamula anu parantos ngahontal kasuksésan anu serius di sababaraha daérah, contona, aranjeunna ngadamel pilem anu nampi panghargaan internasional.

Teras anjeun kedah ngumpulkeun sadaya dokumén anu tiasa mastikeun pangaweruh, kaahlian sareng prestasi. Anjeun ogé peryogi tilu hurup rekomendasi pikeun ngalamar visa. Éta kedah janten ti organisasi Inggris atanapi internasional, atanapi ti warga Inggris, merta spesialis anu kasohor dina sababaraha widang.

Sadaya dokumén kedah diunggah ka halaman wéb GOV.UK sareng aplikasi kedah dieusi di dinya. Saatos éta, éta sacara otomatis dikirim ka Kantor Dalam Negeri Inggris sareng ka organisasi akreditasi pamaréntah. Panungtungan dibagi ku industri. Prestasi ilmiah ditaksir ku Gawé di Inggris salaku panalungtik atanapi pamimpin akademik (Global Talent visa) / GOV.UK ku British Academy, Royal Academy of Engineering sareng Royal Society of London, prestasi dina widang seni Gawé di Inggris salaku pamimpin seni budaya (Global Talent visa) / GOV.UK, Arts Council Inggris, sareng dina widang téknologi digital Gawé di Inggris salaku pamimpin téknologi digital (Global Talent visa) / GOV.UK, Tech bangsa.

Saatos persetujuan ti salah sahiji organisasi ieu sareng Kamentrian Dalam Negeri, anjeun tiasa nyandak sadaya dokumén ka pusat visa sareng ngantosan visa. A idin tinggal dikaluarkeun pikeun periode hiji nepi ka lima taun dina pilihan ngalamar jeung kamungkinan extension jeung meunangkeun tinggal permanén.

4. visa timer padamelan

Éta sami sareng visa ngamimitian, tapi aya bédana.

Pikeun saha éta

Pikeun pangusaha individu sareng pangalaman suksés dina nyiptakeun sareng ngajalankeun usaha leutik. Salaku conto, desainer, programer atanapi fotografer lepas.

Ngalamar kedah henteu gaduh catetan kriminal.

Dimana teu

Di Walanda. Program anu sami ogé sayogi Wiraswasta atanapi padamelan mandiri / Pusat Visa Perancis di Perancis, sareng visa pikeun freelancer dikaluarkeun di Estonia ku Estonian Digital Nomad Visa / Republic of Estonia, e-Residency sareng Visa Jerman pikeun padamelan mandiri / Jieun. di Jerman.

Naon anu diperlukeun

Usaha lepas anu suksés kalayan studi kasus pikeun klien ti Walanda. Ieu tiasa janten halaman wéb, fotografi pikeun merek, desain logo, sareng sajabana.

Kaayaan penting sanésna nyaéta rencana bisnis anu dipikiran saé. Di hiji sisi, éta kedah ngagariskeun prospek perusahaan sareng mangpaatna pikeun ékonomi nagara, ogé mastikeun kompeténsina salaku pangusaha. Di sisi anu sanés, pikeun nunjukkeun yén usaha anu ngamimitian bakal nyayogikeun panghasilan anu cekap pikeun hirup sareng damel di Walanda. Salaku conto, desainer tiasa ngajelaskeun kumaha milarian palanggan, jumlah pesenan anu direncanakeun pikeun sababaraha waktos sareng panghasilan tina aranjeunna.

Kumaha carana meunang a

Kahiji, Anjeun kudu ngalamar hiji visa Éntri jeung idin tinggal di konsulat Walanda di St. Petersburg atawa Kadutaan di Moscow jeung ngalebetkeun data biometric Anjeun. Saatos éta, anjeun kedah ngirim dokumén sareng rencana bisnis ka Layanan Migrasi Walanda (IND) sareng mayar biaya.

Rencana bisnis sorangan ditaksir ku jalma Self-employed / Imigrasi jeung Naturalization Service ku Walanda Badan Usaha (RVO) dina dasar tilu kriteria: prospek pausahaan, mangpaat pikeun nagara jeung pangalaman panyipta bisnis. . Maksimum anjeun tiasa nyitak nyaéta 300 poin, bangbarung minimum pikeun lulus nyaéta 90 total pikeun sadaya titik. Kaputusan ahir jasa migrasi utamana gumantung kana jumlah titik.

Prosésna biasana butuh 90 dinten dugi ka genep bulan. Upami aplikasina disatujuan, ijin tinggal dikaluarkeun salami dua taun kalayan hak manjangkeunana kanggo waktos anu sami. Teras anjeun parantos tiasa nampi tempat tinggal permanén sareng kawarganagaraan.