5 cara kreatif pikeun ngajaga planner dinten

5 cara kreatif pikeun ngajaga planner dinten

1. Bullet Journal

bulletjournal.com

Kumaha ngajaga diary

Dina 2013, desainer Ryder Carroll nyiptakeun sistem perencanaan anu fleksibel anu ngamungkinkeun anjeun pikeun nyimpen sadaya ide sareng kagiatan anjeun dina hiji tempat. Ieu Jurnal Bullet: Saha, Naon sareng Naha Bullet Journal, hibrida tina planner sapopoé, tracker kabiasaan, daptar ide, sareng seueur deui.

Pikeun Bullet Journal, Bullet Journal: Notebook idéal pikeun notebook dotted dina format A5: éta merenah pikeun nulis, ngagambar jeung ngagambar dina format ieu. Tapi anjeun tiasa nyandak sagala notebook kandel.

Ninggalkeun kaca munggaran pikeun daptar eusi.

tinyrayofsunshine.com

Giliran salajengna, rencanana genep bulan. Anggo garis horizontal pikeun ngabagi halaman kana tilu séktor, dina masing-masing nyerat nami bulan.

tinyrayofsunshine.com

Salajengna, rencana pikeun bulan. Dina halaman kénca, tuliskeun nomer sareng dinten dina saminggu dina kolom, lebetkeun acara sareng rapat, tanggal anu parantos dipikanyaho, dina rencana. Dina kaca salajengna, tunjukkeun tujuan sareng rencana anu henteu acan kabeungkeut kana dinten-dinten khusus.

tinyrayofsunshine.com

Panyebaran salajengna dikhususkeun pikeun urusan sapopoé. Tanggal, tuliskeun sadaya tugas dina kolom. The Bullet Journal gaduh Bullet Journal sorangan: Sistem Notasi:

  • titik (•), tugas;
  • bunderan (°), rapat atawa acara;
  • tanda titik (-), catetan;
  • tanda bintang (*), usaha urgent;
  • tanda seru (!), Hiji gagasan metot nu penting teu leungit.
tinyrayofsunshine.com

Dina Bullet Journal, anjeun ogé tiasa ngadamel daptar sareng koléksi (contona, daptar buku anu anjeun hoyong baca), tetep ngalacak kabiasaan atanapi ngalacak biaya. Tuliskeun naon waé anu anjeun pikahoyong, ngagambar, ngagambar, ngabayangkeun, anu paling penting, tong hilap nomer halaman sareng tambahkeun unggal bagian kana daptar eusi.

Naon kaunggulan

  • Bullet Journal, hiji planner poean undated, bisa diteundeun ti poé mana wae. Atawa abandon eta bari jeung dina waktos anu sareng ulah salempang yén bakal aya kaca kosong nu bisa greatly demotivate.
  • Éta ngagabungkeun seueur fungsi sareng ngabantosan ngatur sababaraha aspék kahirupan.
  • The Bullet Journal gaduh daptar eusi anu ngagampangkeun pikeun nganapigasi ideu sareng rencana anjeun.
  • Sistim scheduling Ieu pisan fléksibel jeung ampir euweuh aturan. Ku alatan éta, éta cocog pikeun duanana minimalis jeung jalma kreatif.

Naon kalemahan

  • Pikeun anu biasa nganggo buku harian klasik, sistemna sigana sesah teuing. Anjeun kedah ngapalkeun konvénsi, ngarancang halaman nyalira, terang kumaha éta sadayana jalan.
  • Pikeun Bullet Journal anu leres anjeun peryogi notebook point-to-point, ieu henteu dijual dimana-mana.

Kumaha anjeun tiasa ngatur

Bullet Journal nyéépkeun seueur rohangan pikeun imajinasi. Anjeun ngan bisa meunang ku notebook jeung pulpén. Sareng upami jiwa anjeun nyuhunkeun kréatipitas sareng warna anu terang, cobian ngadamel desain anu pikaresepeun pikeun unggal sumebar. Ieu sababaraha pilihan:

Rencana bulanan

Rencana pikeun minggu / interesno.co

Rencana bulanan

Daptar kahayang

2. Pokus otomatis

Kumaha ngajaga diary

Téhnik Sistem Manajemén Waktos Pokus Otomatis ieu ngabantosan nenangkeun huru-hara dina bisnis tanpa seueur usaha sareng henteu kaleungitan ideu anu penting.

Sakur notebook bakal ngalakukeun. Di jerona anjeun kedah nyerat sadaya pancén anu aya dina pikiran. Lamun salah sahiji aranjeunna dihijikeun ka tanggal husus, cirian eta. Lamun euweuh urusan urgent ditinggalkeun, buka notebook tur geser gaze anjeun sapanjang daptar, milih kagiatan nu anjeun boga haté pikeun ayeuna. Item réngsé dicoret. Kaca tanpa tugas kabuka ditandaan ku salib.

Nya kitu, dina modeu stream, anjeun tiasa ngarekam ide, impian, rencana, sareng seueur deui.

Naon kaunggulan

  • Butuh ampir euweuh waktu jeung usaha. Henteu kedah ngagolongkeun kasus atanapi nganggo legenda.
  • Pokus otomatis cocog pikeun jalma anu wanda sareng alam kacau anu sesah ngarencanakeun.

Naon kalemahan

  • Sababaraha ide sareng amal tiasa leungit dina daptar anu ageung. Utamana upami anjeun gaduh tulisan leungeun anu goréng.

Kumaha anjeun tiasa ngatur

Pokus otomatis henteu nunjukkeun seueur hiasan: éta katimu salaku sistem perencanaan anu minimalis pisan. Tapi saatos anjeun nyerat sadaya kasus, anjeun tiasa ngagambar judul anu saé kalayan pulpén anu dirasakeun. Atawa nempelkeun stiker tematik di gigireun sababaraha barang. Telepon, gigireun panginget pikeun nelepon, amplop, dimana anjeun kedah ngirim surat. Jsb.

Hiasan nganggo stiker sareng spidol / stellabeaustickerco / instagram.com

Header sareng stiker anu saé / chajaneri_study / instagram.com

3. Muse jeung monster

barang.kaypu.com

Kumaha ngajaga diary

Sistem ieu diciptakeun ku seniman Jana Frank, khususna pikeun jalma kreatif sareng freelancer. Nyaéta, pikeun anu gaduh seueur tugas kreatif anu fleksibel.

Unggal jam gawé dibagi kana blok: 45 menit pikeun karya kreatif atawa intelektual, sarta sésana waktu pikeun kagiatan rutin. Dina periode lima belas-menit ieu, éta hadé pikeun ngalakukeun eta tugas nu teu merlukeun stress mental. Upami anjeun damel di bumi, anjeun tiasa nyeuseuh piring atanapi nyiram kembang. Mun di kantor, nyortir kertas, nyieun salinan dokumén.

Yana ogé negeskeun yén tugas kréatif kedah direncanakeun, sareng sabisa-gancang. Ieu bakal ngagampangkeun pikeun nungkulanana sareng anjeun moal miceunan waktos mikiran naon anu kudu dilakukeun ayeuna. Henteu ngan ukur nulis artikel, tapi Senén, néangan bahan, Salasa, nyieun rencana, Rebo, nulis draft, Kemis, editing. Jsb.

Éta sami sareng rutinitas: Jieun daptar kagiatan pikeun nyéépkeun waktos sadinten, mingguan, sareng bulanan, teras tuliskeun dina buku catetan anjeun.

Naon kaunggulan

  • Angka éta, naon waé notebook anu cocog bakal dilakukeun.
  • Sistemna gampang diadaptasi ka diri sareng kabutuhan anjeun.

Naon kalemahan

  • Métodena henteu cocog pikeun jalma anu henteu ngatur waktosna. Ku kituna, dokter teu milih iraha bade ngajalanan bedah darurat.
  • Ngajadwalkeun hal-hal ku cara ieu sesah upami anjeun gaduh aturan anu ketat di tempat kerja, contona, ngan ukur istirahat.

Kumaha anjeun tiasa ngatur

Mimitina, 365 dinten jalma anu kreatif pisan, dileupaskeun dina dasar sistem ieu, katingali sapertos buku ngawarnaan. Sareng Jana Frank ngabagéakeun gambar sareng ékspérimén kreatif dina notebook. Salaku conto, anjeun tiasa ngagariskeun judul-judul bagian nganggo pita hiasan atanapi ningalikeun hiasan kembang dina margin halaman.

Pita hiasan sareng pola kembang / einfach_lilienhaft, journal_junkies / instagram.com

Gambar sareng stiker / my_pplanner / instagram.com

Gambar / bujowithasi / instagram.com

4. Daptar tugas

bulletjournal.com

Kumaha ngajaga diary

Métode ieu diciptakeun pikeun diajar kumaha prioritas sareng ngatur pikeun ngalakukeun anu paling penting. Sadaya pancén dibagi kana tilu béréndélan: to-do, réngsé to-do, and not to-do. Dina kahiji, Anjeun bisa nambah ngan tilu titik, teu leuwih. Sésana kagiatan dianggap kurang penting sareng ditungtungan dina daptar tugas.

Tugas réngsé ti kolom kahiji kudu dipindahkeun ka kadua. Ku jalan kitu, kumaha Daptar pariksa Ngalatih Otak Anjeun Janten Langkung Produktip sareng Berorientasi Tujuan ningkatkeun tingkat dopamin, sareng produktivitasna. Dina daptar tugas, rohangan disayogikeun pikeun kagiatan énggal, anu tiasa ditransfer ka dinya ti grup katilu.

Naon kaunggulan

  • Sistim nu mantuan pikeun manggihan tugas nu bener penting jeung nu mana nu bisa ditinggalkeun pikeun engké.
  • Métodena saderhana sareng gampang pisan, cocog bahkan pikeun pamula dina perencanaan.

Naon kalemahan

  • Sababaraha tugas tiasa leungit dina daptar tugas sareng tetep teu kalaksanakeun.
  • Pikeun anu resep nyusun sadayana, catetan sapertos kitu sigana kacau teuing.

Kumaha anjeun tiasa ngatur

Tambihkeun gambar, stiker, sareng kliping majalah kana daptar anjeun.

Stiker sareng gambar / my_pplanner / instagram.com

Hiasan sareng stiker sareng kliping / angeltemte / Instagram.com

5. Sistim 1-3-5

Kumaha ngajaga diary

Ngan salapan tugas tiasa dijadwalkeun unggal dinten, henteu langkung. Kahiji, tugas poé, paling importantly, kudu réngsé. Tilu salajengna ogé penting, upami mungkin, nyortir aranjeunna ogé. Lima sanésna mangrupikeun hal-hal sekundér leutik anu anjeun tiasa ngamimitian upami anjeun gaduh waktos luang.

Tugas-tugas anu teu beres dibawa ka poé saterusna.

Naon kaunggulan

  • Basajan, gancang, merenah. Sakur notebook bakal ngalakukeun.
  • Sistem bakal ngajarkeun anjeun kumaha prioritas.
  • Cocog jeung jalma anu nembé ngamimitian nyimpen buku harian.

Naon kalemahan

  • Pikeun anu seueur tugas, wates salapan tugas per dinten tiasa katingalina sakedik.

Kumaha anjeun tiasa ngatur

Contona, jieun kolase anu saé di gigireun daptar tugas anjeun.

Desain kolase / wikat.planning / instagram.com

Kolase dina diary / wikat.planning / instagram.com

Kolase sareng gambar / wikat.planning / instagram.com

Kumaha teu abandon diary Anjeun

  • Kahiji, manggihan lamun perlu eta. Upami anjeun gaduh mémori anu saé, sareng henteu seueur tugas, diary bakal janten runtah waktos sareng usaha.
  • Pimpin rencana anjeun dina cara anu merenah. Sanaos éta henteu katingali sapertos notebook média sosial anu saé. Jieun notebook sakumaha anu anjeun pikahoyong, tuliskeun naon anu anjeun pikir peryogi: naon waé hal-hal leutik atanapi ngan ukur rapat penting. Teu aya aturan, sareng anu ngarencanakeun mangrupikeun alat anjeun, sanés anu gaduhna.
  • Milih notebook sampurna. Hiji anu bakal pas dina sagala kantong anjeun sarta moal jadi bangor. Upami anjeun sieun nyerat dina notebook anu mahal, langkung saé milih anu langkung saderhana. Lamun skipping kaca téh boring jeung motivating, poho ngeunaan diaries tanggal.
  • Nyimpen hiji notebook gunana sepanjang waktos. Bawa ka tempat gawé, jalan-jalan jeung di kafé. Candak kaluar tina kantong pas anjeun datang ka imah. Tong hilap nempatkeun kana méja sisi ranjang anjeun sateuacan bobo.