5 cara nungkulan kahariwang gawé

5 cara nungkulan kahariwang gawé

Ieu jam opat sore, jeung anjeun masih boga juta pikeun ngalakukeun. Anjeun ngarti yén anjeun moal bisa Cope jeung dulur nepi ka magrib. Feverishly mikir ngeunaan kumaha carana ngalakukeun sagalana dina waktu, anjeun mimiti meunang saraf jeung teu bisa konsentrasi. Sareng nalika anjeun uih ka bumi, anjeun teras-terasan mikirkeun tugas sareng paguneman, teu tiasa bersantai lengkep.

Upami anjeun wawuh sareng sensasi ieu, anjeun henteu nyalira. Kahariwang gawé geus ilahar. Numutkeun kana Sorotan: Survei Stress & Gangguan Kahariwang Gaw / Asosiasi Kahariwang & Depresi Amérika tina Asosiasi Amérika pikeun Kahariwang sareng Depresi, 56% jalma anu karusuhan sapertos kitu kakurangan tina kasieun anu aya hubunganana sareng padamelan.

Lamun anjeun hirup di pikagumbiraeun konstan, kualitas gawé sarta produktivitas (teu nyebut kaséhatan) inevitably sangsara. Ieu lima cara pikeun ngabantosan anjeun ngatur kahariwang anjeun.

1. Tong maksakeun diri tenang.

Candak waktos Anjeun nyandak breaths jero tur diuk dina tiiseun. Numutkeun kana Alison Wood Brooks ti Harvard Business School, pendekatan ieu moal ngabantosan. Gantina nyobian bersantai, manehna nyarankeun AW Brooks. Meunang bungah: Reappraising pre-performance kahariwang salaku pikagumbiraeun / Journal of Experimental Psychology: Umum ngahurungkeun pikagumbiraeun kana pikagumbiraeun.

Ngakuan kaayaan anjeun. Anggap anjeun oyag tina tegangan saraf sareng kahariwang. Entong miceunan waktos tambahan ngalawan aranjeunna sareng damel. Coba alihan énergi ka arah anu positip sareng dianggo pikeun ngalaksanakeun tugas sareng ngahontal tujuan.

2. Ngeureunkeun seueur tugas

Nalika aya seueur hal anu kedah dilakukeun, kacapean kaputusan teu tiasa dihindari. Perlu milih salah sahiji tina sababaraha pilihan sareng ngan ukur mutuskeun tugas mana anu kedah diatasi di tempat munggaran. Beurang, setrés condong ningkat, sareng setrés sareng kahariwang ningkat.

Pikeun nyingkahan kaayaan ieu, ulah dianggo T. Schwartz. The Magic tina ngalakukeun hiji hal dina hiji waktu / Harvard Business Review dina modeu seueur tugas. Dina anjeunna anjeun cease mun aya bewara garis finish, momen nalika pakasaban rengse. Sareng parasaan ieu penting pisan pikeun produktivitas: momen-momen ieu anu ngajantenkeun anjeun ngarasa yén anjeun parantos ngahontal hiji hal.

Ngingetkeun diri yén éta hadé pikeun ngalakukeun hiji hal ti pindah antara sababaraha hal sarta ngalakukeun nanaon pisan. Lamun manggihan diri ngarasa gugup sarta nyoba ngalengkepan sababaraha pancén dina waktos anu sareng, difokuskeun hiji hal.

Upami aranjeunna sadayana sami pentingna, pilih naon waé sareng entong miceunan waktos mikir deui. Pecahkeun tugas ieu kana léngkah-léngkah leutik sareng tuturkeun hiji-hiji. Ku laun nyebrang aranjeunna kaluar, anjeun bakal ngarasa kapuasan jeung calmness.

3. Lalajo parobahan produktivitas

Nurutkeun R. Katikalapudi, S. Chellappan dkk. Ngahubungkeun pamakean Internét sareng kabiasaan depressive diantara mahasiswa / IEEE Technology and Society Magazine, fluctuations dina kamampuan konsentrasi mangrupikeun tanda peringatan anu nunjukkeun serangan kahariwang. Contona, anjeun pindah antara sababaraha pancén, néangan gangguan, procrastinate.

Lalajo pikeun gejala ieu sareng anjeun gaduh sistem alarem anjeun nyalira.

Nalika anjeun ngalaksanakeun tugas, tuliskeun kumaha perasaan anjeun. Jieun dokumén anu misah pikeun ieu, jieun catetan dina buku harian anjeun atanapi di Trello, upami anjeun ngalacak tugas di dinya. Rékam fluctuations dina mood sareng konsentrasi.

Sareng saatos sababaraha waktos, anjeun bakal perhatikeun naon anu nyababkeun serangan kahariwang. Panginten éta jinis tugas khusus, klien khusus, atanapi wates waktu anu ketat teuing. Nyaho alesanana, bakal leuwih gampang ngawangun prosés gawé.

4. Samentara megatkeun sambungan ti Internet

Kalolobaan jalma kiwari ngarasa kudu terus boga aksés ka Wéb. Malah aya konsép anyar nomophobia, sieun ditinggalkeun tanpa handphone atawa jauh ti dinya. Tapi obsesi sapertos kitu paling sering ngaganggu karya produktif: unggal ayeuna aya kahayang pikeun mariksa hiji hal, ngaganggu atanapi ngabales pesen. Hasilna, urang ngalakukeun kirang sareng langkung hariwang.

Coba sisihkan sababaraha jam sadinten kanggo damel offline. Kumpulkeun sadaya inpormasi anu anjeun peryogikeun, teras hurungkeun mode pesawat. Janten anjeun moal kaganggu ku rupa-rupa béwara sareng pesen.

5. Ménta tanggapan

Kahariwang ogé timbul nalika urang henteu ngartos naha urang ngalaksanakeun tugas urang. Ieu hususna leres pikeun jalma anu damel jarak jauh atanapi, kusabab spésifik kagiatanana, henteu tiasa ningali hasil karyana ku panon sorangan. Dina sagala hal, ulah ragu nanya eupan balik.

Numutkeun psikolog organisasi Carey Cooper, ekspektasi jelas tur eupan balik wijaksana mangrupakeun konci pikeun ngurangan kahariwang. Loba jalma ngarasa uncomfortable nanyakeun keur klarifikasi jeung eupan balik ti klien atawa manajer, tapi perlu. Coba atur rapat-rapat biasa atanapi telepon pidéo supados anjeun tiasa ngabahas sadaya detil sareng ngarasa yén anjeun leres-leres maju.