6 produk beberesih DIY éféktif

6 produk beberesih DIY éféktif

Nalika nyieun sareng nganggo produk beberesih rumah tangga, penting pikeun nuturkeun hiji aturan: sateuacan nyampur naon waé, pastikeun pikeun diajar komposisi solusi anu siap-siap sareng sipat komponén individu. Sababaraha di antarana kudu pernah disambungkeun. Urang bakal ngobrol ngeunaan ieu dina leuwih jéntré dina artikel misah. Pas ubar bumi parantos siap, ulah hilap nempelkeun stiker kalayan komposisina dina wadahna.

1. agén beberesih universal

Naon nu peryogi:

  • cuka bodas;
  • cai;
  • lemon zest;
  • sprig of Rosemary.

Campur cai jeung cuka bodas dina babandingan 1: 1. Tuang campuran hasilna kana botol semprot, tambahkeun bahan sésana, aduk ogé sarta ngantep brew salila saminggu.

Produk ieu sampurna pikeun ngaleungitkeun noda cai, nyegerkeun tong sampah, ngaleungitkeun noda dina témbok sareng seueur deui. Sadayana hatur nuhun kana mesek lemon, anu henteu ngan ukur masihan bau anu pikaresepeun, tapi ogé ningkatkeun efektivitas produk. Hal utama nyaéta henteu ngagunakeun campuran dina permukaan granit, upami henteu batuna tiasa ngarusak.

2. Refreshing dapur cleaner

Naon nu peryogi:

  • 4 sendok baking soda;
  • rada kurang ti hiji liter cai haneut.

Campuran saderhana ieu tiasa ngabantosan nyegerkeun dapur, ngabersihan permukaan anu béda-béda bahkan di jero kulkas. Pikeun ngaleungitkeun bau tina tong sampah sareng solokan dina tilelep atanapi bak mandi, anjeun ngan ukur tiasa nyandak baking soda sareng tuang langsung tina kotakna, teras bilas sésa-sésa ku cai.

Lamun perlu ngabersihan hal stainless steel, eta leuwih hade nyampur bahan pikeun némpelkeun a, make kaen beueus sarta rub campuran gently arah tékstur logam, lajeng bilas geuwat ku cai sarta ngantep beungeut garing.

3. Cleaner pikeun jandéla jeung kaca spion

Naon nu peryogi:

  • 2 gelas cai;
  • ½ cangkir cuka cider apal atawa bodas
  • ¼ sagelas rubbing alkohol (70% solusi);
  • 1-2 tetes minyak atsiri jeruk (opsional).

Campur kabéh bahan jeung tuang campuran kana wadahna jeung botol semprot. Produk ieu henteu kedah dianggo dina dinten anu panas sareng cerah, éta bakal garing gancang teuing sareng ngantunkeun corétan dina jandéla.

Pikeun ngusap kaca spion, dab sababaraha produk dina anduk kertas atawa lawon lemes jeung usap beungeut cai.

4. Tambaga cleaner

Naon nu peryogi:

  • cuka bodas atawa jeruk nipis;
  • uyah.

Dip hiji bolu dina cuka bodas atawa jeruk nipis, squeeze enteng tur Sprinkle kalawan ciwit uyah di luhur. Rub surfaces tambaga gently. Teras bilas ku cai sareng lebet ka luhur ku kaén anu bersih sareng lembut.

5. Ubar pikeun noda dina baju

Naon nu peryogi:

  • cairan dishwashing;
  • hidrogén péroxida (3% solusi);
  • soda kuéh.

Ngagabungkeun detergent dishwashing jeung hidrogén péroxida dina nisbah 1: 2. Lajeng nambahkeun baking soda sarta aduk nepi ka ngabentuk némpelkeun a. Larapkeun bubur ieu kana noda dina dua sisi, tinggalkeun sajam, teras ngumbah mesin sapertos biasa.

6. Sarana pikeun meresihan marmer

Naon nu peryogi:

  • 2 tetes cairan pencuci piring cair hampang
  • 2 gelas cai haneut.

Ngagabungkeun bahan, soak bolu dina leyuran hasilna, sarta scrub surfaces marmer. Teras bilas ku cai bersih sareng garing ku kaén anu lembut.

Anjeun teu kedah nganggo produk sareng cuka, lemon atanapi pembersih asam anu sanés, aranjeunna bakal tuang kana marmer bahkan granit sareng ngarusak aranjeunna.