7 alesan naha anjeun katarik reungit

7 alesan naha anjeun katarik reungit

Lamun nanya saha mahluk hirup paling bahaya di dunya, paling dipikaresep, sato predator, hiu, spiders bahya jeung jellyfish jeung mahluk formidable séjén bakal datang ka pikiran. Tapi lamun ningali masalah tina sudut pandang statistik, musuh utama umat manusa bakal ... reungit.

Sato anu paling maot di dunya / Gates Notes ti Bill Gates Foundation ngira-ngira yén panyakit anu nyebarkeun getih ieu maéhan 725.000 jalma sataun. Pikeun babandingan: rata-rata di sakuliah dunya aya ngeunaan 475.000 murders taunan. Sarta sakabeh sorts hiu aya boro mawa skor ka 10. Sacara umum, jumlah jelas demonstrate saha spésiés dominan di dieu.

Sacara umum, lolobana reungit anu vegetarian, maranéhanana inuman juices tutuwuhan. Tapi dina raraga mawa jeung neundeun endog, bikang perlu dahareun protéin, sarta aranjeunna meunang tina getih. Ku alatan éta reungit ... reungit ... sacara umum, wawakil kelamin adil reungit kaluar pikeun moro peuting. Sareng ieu mangrupikeun faktor anu ningkatkeun kasempetan anjeun pikeun ngamangsa aranjeunna.

1. Anjeun muterkeun loba olahraga sarta ngabogaan physique badag

Gambar: Sven Mieke / Unsplash

Reungit gaduh sistem olfaktori anu dimekarkeun sareng milarian mangsana utamina ku bau. Palps maxillary of bloodsuckers dilengkepan Reungit Deteksi Karbon Dioksida / Tanya Alam kalawan neuron indrawi husus nu nangkep karbon dioksida, atawa CO2. Ieu mangrupikeun faktor daya tarik utama pikeun serangga.

Numutkeun kana Naha sababaraha jalma janten magnet reungit / NBCnews ku Jonathan Day, profesor entomologi médis di Universitas Florida, jumlah karbon dioksida anu diproduksi ku manusa gumantung kana métabolisme. Jalma anu aktip sacara fisik sarta boga massa otot badag leuwih gampang digolongkeun mangsa F. van Breugel. Reungit Nganggo Visi pikeun Ngahubungkeun Bau Plumes sareng Target Termal / Reungit Biologi Ayeuna.

Salian CO2, atlit emit odors kuat asam laktat, utamana dina mangsa latihan, acetone dina napas, sarta estradiol, produk ngarecahna éstrogén.

Ku alatan éta, jalma badag kalayan métabolisme tinggi, atlit jeung model kabugaran sok di gunpoint pikeun squeaking bloodsuckers. Sajaba ti éta, jalma badag anu corny gampang pikeun reungit perhatikeun. Sacara umum, pencinta protéin mangrupikeun sumber protéin anu saé.

Solusi.Ulah maén olahraga. Ieu lulucon, anjeun tiasa ngalatih, tapi anjeun kudu nyeuseuh tuntas afterwards teu ngajalankeun di tempat dimana midges ngumpulkeun.

2. Anjeun resep ngagem hideung

Gambar: Tobias van Schneider / Unsplash

baju hideung kasampak stylish. Loba jalma mikir kitu. Reungit oge.

Kanyataanna nyaéta panon serangga ieu henteu lungkawing sapertos indra ambeu. Reungit sanggup F. van Breugel. Reungit Nganggo Visi pikeun Ngahubungkeun Bau Plumes sareng Target Termal / Biologi Ayeuna ningali jalma dina jarak 5 dugi ka 15 meter, upami anjeun heran.

Taneshka Kruger, diréktur Institut Pengendalian Malaria di Universitas Pretoria, nyatakeun Naha anjeun hoyong reungit ngalangkungan anjeun? Entong nganggo pakean poék / Business Insider yén aranjeunna ngan ukur ningali siluet anu ageung tibatan target. Warna poék leuwih menonjol dina widang visi maranéhanana, jadi serangga ngapung ningali naon badag, hideung jeung metot flickering dinya.

Sajaba ti éta, bloodsuckers ogé resep greens, beureum, sarta kelir vibrant séjén, sakumaha ngadegkeun ku Edgar JM Pollard. Maksimalkeun koleksi reungit tina layar panghalang: dampak desain fisik sareng parameter operasi / Parasit & Véktor Edgar Pollard ti Australian Institute of Tropical Health and Medicine.

Ku jalan kitu, zebras geus mekar hiji pola kamuflase, stripes hideung bodas, nu ngalieurkeun laleur tsetse, horseflies jeung serangga lianna. peneliti Jepang geus ngaidentifikasi T. Kojima. Sapi dicét kalayan striping zebra-kawas bisa nyingkahan biting serangan laleur / PLoS Hiji, sapi dicét ku cara kieu oge kirang rentan ka gnat, katingalina, bloodsuckers anu dazzled ku print misalna.

Percobaan ka manusa, kumaha oge, teu acan dilaksanakeun, jadi teu dipikawanoh sabaraha kasaruaan jeung zebra ngajaga ngalawan bloodsuckers. Upami anjeun gaduh baju haneut belang hideung sareng bodas dina panangan, cobian nganggo sareng bagikeun hasil anjeun dina koméntar.

Solusi.kelir lemes. Bodas, pastel, beige, khaki sareng nuansa zaitun ngajadikeun anjeun kirang katingali ku reungit. Henteu, tangtosna, upami reungit ngapung ngadeukeutan, anjeunna bakal tetep nebak yén anjeun tiasa didahar. Tapi anjeunna bakal leuwih museurkeun jalma diasah di hideung.

3. Anjeun kesang jeung muriang

Gambar: un ‑ perfect / Pixabay

Tegesna, henteu ngan ukur jalma-jalma anu seueur olahraga, tapi ogé sadayana anu parantos ningkat kesang aya dina panilitian reungit. Asam urat sareng amonia dina sinyal kesang JI Raji. Reungit Aedes aegypti Ndeteksi Asam Volatile Kapanggih dina Bau Manusa Ngagunakeun Jalur IR8a / Biologi Ayeuna manuk hering kudu hiber ningali naon ngeunah pisan.

Éta sigana sapertos semprot deodoran atanapi cologne cekap pikeun ngalawan bau kesang. Tapi, numutkeun This Is Why Mosquitoes Target Some People Way More Than Others / Self Dr Gary Goldenberg, diréktur médis Departemen Dermatologi di Icahn School of Medicine, sababaraha parfum, sabalikna, ngan narik bloodsuckers leuwih. Reungit manggihan aroma amis utamana pikaresepeun.

Solusi.Gelut kalayan ngaronjat sweating, atawa hyperhidrosis, pikeun ieu anjeun kudu nyieun janjian jeung dermatologist a. Sajaba ti éta, perlu nyeuseuh leuwih sering banally.

4. Anjeun keur kakandungan

Gambar: Anastasiia Chepinska / Unsplash.

Hiji studi di Gambia dicirikeun R. Dobson. Reungit resep ibu hamil / BNJ, yén nasties aya dua kali leuwih aktip museurkeun ibu hamil.

Para panalungtik hipotésis yén ieu alatan ngaronjatna volume karbon dioksida aranjeunna exhaled. Ogé, dina ibu hamil, suhu awak ningkat sakitar 0,7 ° C. Sareng duanana faktor ieu mangaruhan pisibilitas ka reungit.

Sacara umum, hasil percobaan ieu kudu dipariksa dua kali, sabab ngan 72 subjék nyandak bagian dina eta. Tapi aya sababaraha bebeneran di dieu.

Solusi.Nyokot tés kakandungan teu pernah nyeri.

5. Anjeun boga golongan getih kahiji

Gambar: Institut Kanker Nasional / Unsplash

Sumuhun, panalungtikan nembongkeun Y. Shirai. Preferensi badarat Aedes albopictus (Diptera: Culicidae) dina Kulit Manusa Diantara Golongan Darah ABO, Sekresi atanapi Nonsekretor, sareng Antigén ABH / Jurnal Entomologi Médis yén jalma anu ngagaduhan golongan darah positip ampir dua kali langkung pikaresepeun pikeun reungit tibatan anu kadua . .. Katilu jeung kaopat dina skala prioritas reungit lokasina kira satengahna antara aranjeunna. Hirup ayeuna kalayan inpormasi ieu.

Solusi.Kusabab éta moal mungkin pikeun ngarobih golongan getih, anu tinggaleun nyaéta reconcile.

6. Anjeun teu ngumbah suku anjeun

Gambar: Huỳnh Tấn Hậu / Unsplash.com

Hiji percobaan NO Verhulst. Komposisi Mikrobiota Kulit Manusa 2011 Mangaruhan Daya Tarik Reungit Malaria / PLoS One nunjukkeun korelasi anu kuat antara jumlah baktéri anu hirup dina kulit sareng minat reungit dina situs. Jalma boga koloni panggedena mikroorganisme dina ankles jeung suku, jadi bloodsuckers kasampak di suku bulistir anjeun kalayan minat hébat.

Solusi.Ngumbah suku. Ulah nempelkeun aranjeunna tina handapeun panutup.

7. Naha anjeun resep bir

Gambar: Gerrie van der Walt / Unsplash.com

Sababaraha percobaan nunjukkeun yén reungit leuwih daék nginum getih jalma mabok. Contona, dina hiji ulikan, O. Shirai. Ingestion alkohol ngarangsang atraksi reungit / Journal of Amérika Reungit Control Association, élmuwan ti Amérika reungit Control Association noticed nu subjék anu dikonsumsi 350 ml bir jadi nyata leuwih katarik bloodsuckers. Hasil anu sami ditingalikeun ku T. Lefèvre. Konsumsi bir ningkatkeun daya tarik manusa pikeun reungit malaria / PLoS Hiji mangrupikeun ékspérimén sanés spesialis ti Burkina Faso.

Anjeun bisa mikir yén reungit ngan hayang meunang mabok sareng anjeun, tapi aranjeunna henteu. Teu aya cukup étanol dina getih anu dikonsumsi pikeun ngagaduhan pangaruh anu nyata dina kesejahteraan serangga. Tapi, serangga ieu sering nginum getih jalma mabok. Tétéla, maranéhna terang hal ngeunaan bir nu urang teu nyaho.

Solusi.Eureun nginum, sahenteuna dina hawa seger.