7 pangan nu ngandung leuwih vitamin C ti jeruk

7 pangan nu ngandung leuwih vitamin C ti jeruk

Pikeun tetep séhat, inpormasi médis ayeuna nunjukkeun yén lalaki sawawa kedah nampi sahenteuna 90 mg Vitamin C / National Institutes of Health vitamin C unggal dinten. Awéwé, sahenteuna 75 mg. Upami anjeun hamil, nyusuan atanapi ngaroko, sangu poean anjeun ningkat ku 35-45 mg.

Awak manusa henteu terang kumaha nyintésis sareng nyimpen asam askorbat. Ku alatan éta, penting pikeun urang nampi ti luar. Contona, ku dahareun. Dokter umumna nganggap cara ieu pikeun meunangkeun vitamin anu paling séhat sareng efektif.

Jeruk, sugan sumber paling kawentar asam askorbat, ngandung Jeruk, atah, sagala variétas komérsial / NutritionData, 53 mg zat pikeun unggal 100 g pulp. Tapi ieu jauh tina catetan.

Ieu mangrupikeun 7 tuangeun anu ngandung sababaraha kali langkung seueur vitamin C tibatan buah jeruk ieu. Ku jalan kitu, ieu teu bahaya: awak teu nyerep kaleuwihan asam askorbat, tapi excretes eta dina cikiih.

1. Rosehip

Poto: MadeleineSteinbach / Depositphotos

Rose Hips, liar (Northern Plains Indians) / NutritionData ngandung 119 mg vitamin C (atanapi 426 mg per 100 g) dina sakitar 6 buah seger ukuran sedeng. Ieu sahenteuna 30% leuwih ti nilai poean diperlukeun.

Leres, pikeun kéngingkeun jumlah zat anu kapaké, hips acuk kedah didahar atah. Vitamin C dirusak ku Gao-feng Yuan, Bo Sun, Jing Yuan, Qiao-mei Wang. Balukar tina métode masak béda dina sanyawa promosi kaséhatan brokoli / Journal of Zhejiang Univerity. Élmu nalika dipanaskeun, janten, upami anjeun tuang cai anu ngagolak dina buah beri, aranjeunna résiko kaleungitan dugi ka 30% asam askorbat anu dikandungna.

2. cabé cabé

Poto: karandaev / Depositphotos

Upami anjeun resep tuangeun anu panas sareng séhat, pilih cabe héjo. Hiji pod ukuran sedeng beuratna kira-kira 45 g ngandung Peppers, cabe panas, héjo, atah / NutritionData 109 mg vitamin C (atawa 242 mg per 100 g). Pikeun babandingan, dina cabe beureum tina ukuran sarua, 65 Peppers, cabe panas, beureum, atah / NutritionData mg.

Upami vitamin C anu luhur mangrupikeun alesan anu lemah pikeun anjeun nambihan bungbu anu panas pisan kana salad sareng sup, ieu mangrupikeun sababaraha deui. Capsaicin / Universitas Michigan Kaséhatan dipercaya jadi zat capsaicin, nu méré cabe rasa pedas ciri na, mantuan ngagentos nyeri tina sagala rupa asal, sarta gelut peradangan. Sarta ogé pamakéan cabé bisa ngaronjatkeun métabolisme jeung nyepetkeun ngaduruk gajih, dina ulikan leutik M. Yoshioka, S. St-Pierre, M. Suzuki, A. Tremblay. Balukar cabe beureum ditambahkeun kana dahareun tinggi-lemak jeung tinggi-karbohidrat dina métabolisme énérgi jeung utilization substrat di awéwé Jepang / The British Journal of Nutrition éfék saperti katempo dina maranéhanana anu nambahkeun 10 g (kira 1 séndok) bubuk beureum kana maranéhanana. dahareun. Chili.

3. Cabé konéng amis

Poto: nungning20 / Depositphotos

Cukup dahar 100 g cabe konéng amis (ieu beurat buah sedeng-ukuran), sareng anjeun bakal nampi Peppers, amis, konéng, atah / NutritionData ngeunaan 180 mg vitamin C. Hartina, sahenteuna dua kali. nilai poean.

Dina cabé beureum caang, asam askorbat rada kurang, 128 mg per 100 g produk. Nanging, ieu ogé cekap pikeun nyayogikeun awak asam askorbat.

4. Hideung currant

Poto: jag_cz / Depositphotos

Ngeunaan sagelas (100 g) tina currants bakal masihan Currants, Éropa hideung, atah / NutritionData 181 mg vitamin C. Sarta ogé jumlah santun anthocyanin ti Gina Borges, Alexandra Degeneve, William Mullen, Alan Crozier. Idéntifikasi flavonoid jeung phenolic antioksidan dina currants hideung, blueberries, raspberries, currants beureum, jeung cranberries / Journal of Agricultural and Food Chemistry, pigmén tutuwuhan jeung sipat antioksidan diucapkan.

5. Timi (thyme)

Poto: olhaafanasieva / Depositphotos

Dina hal gram, thyme ngandung 3 kali leuwih vitamin C ti jeruk: nepi ka 160 mg Thyme, seger / NutritionData per 100 g bungbu.

Tangtu, anjeun saperti teu mirip dahar jumlah ieu thyme. Tapi sanajan anjeun ngan Sprinkle 1-2 sendok greens dicincang dina salad, anjeun meunang nepi ka 7 mg asam askorbat.

6. peterseli

Poto: bhofack2 / Depositphotos

Dina 100 g ramuan ieu, leuwih ti 130 mg peterseli, atah / NutritionData vitamin C. Sprinkle generously jeung salad peterseli atawa sup, jeung meunang sahenteuna 10% tina dosis poean diperlukeun asam askorbat.

Sajaba ti éta, peterseli, kawas greens berdaun sejen, mangrupa sumber unggulan beusi non-héme. Wangun mineral ieu aya dina katuangan tutuwuhan sareng kirang diasimilasi tibatan hém sato. Tapi ku ayana vitamin C, awak nyerep beusi tutuwuhan langkung saé tibatan Vitamin C / National Institutes of Health. Jadi pamakéan peterseli bisa dianggap, antara séjén, minangka sarana pikeun nyegah anemia kakurangan beusi.

7. Jambu biji

Poto: murilomazzo / Depositphotos

Buah aheng kalayan daging pink ngandung 4-5 kali leuwih vitamin C ti jeruk jeung sagala buah jeruk lianna, ngeunaan 228 mg Jambu, umum, atah / NutritionData per 100 g.