8 kabiasaan malem santai

8 kabiasaan malem santai

Saatos damel, anjeun tuang tuangeun, teras nonton acara TV anu ngagolér dina dipan, atanapi lengket kana telepon anjeun dugi ka wengi. Jeung isuk-isuk anjeun hudang unrespirated jeung ngarasa burnout ku tengah minggu. Pangusaha Thomas Oppong ngabagi kumaha cara nungkulan ieu kalayan ritual malem anu sederhana.

1. Nyiapkeun pikeun isukan

Pilih baju anu anjeun anggo pikeun damel, nempatkeun seragam olahraga anjeun di tempat anu menonjol, upami anjeun badé latihan, nempatkeun sadaya dokumén anu diperyogikeun dina kantong anjeun. Teras tuliskeun kumaha anjeun badé nyéépkeun isuk anjeun. Isukan anjeun bakal leuwih produktif, sabab sagalana nu peryogi geus di leungeun.

Ngabayangkeun kaayaan sabalikna, nalika anjeun teu siap pikeun poé anyar. Anjeun overslept, anjeun teu bisa milih naon mun teu ngagem, anjeun poho dimana anjeun nempatkeun dokumén penting. Upami anjeun nyiapkeun sadayana magrib, ieu moal kajantenan, sareng isuk-isuk bakal ngamimitian tenang.

2. Pegatkeun sambungan gawé

Pesen sareng surat padamelan sering ngaganggu, bahkan di bumi, janten sesah bersantai. Pikeun nyegah ieu kajadian deui, sok mungkas poé gawé anjeun ku cara nu sarua: ngabersihan meja Anjeun, nyimpen dokumén penting dina komputer Anjeun, nyieun daptar tugas pikeun isukan.

Sareng pas urang lebet ka bumi, teraskeun kana ritual pasca padamelan. Ieu mangrupikeun kagiatan santai anu tiasa diulang unggal dinten: ngobrol sareng kulawarga anjeun, maén olahraga, hobi, maca. Ieu dasarna bakal nambahan ending senang ka poé naon baé.

3. Milih tempat bersantai

Upami anjeun ningali layar sadinten, anjeun kedah bersantai boh fisik sareng mental magrib. Dina hal ieu, nonton acara TV mangrupikeun metode anu paling henteu efektif.

Teangan tempat dimana anjeun nyaman jeung méakkeun 20 menit di dinya ngan tenang. Contona, Anjeun bisa diuk di tiiseun di dapur atawa kasampak kaluar jandela.

pilihan séjén nyaéta pikeun mandi pas anjeun datang ka imah. Ieu bakal sinyal ka otak yén poé gawé geus réngsé. Atawa ngalakukeun chores rumah tangga basajan nu bersantai anjeun.

4. Ngeunteung dina poé kaliwat

Pikeun ieu, 5-10 menit cukup. Inget moments pikaresepeun poé, girang dina victories leutik, pikir ngeunaan naon bisa ningkat.

Ieu sababaraha patarosan pikeun naroskeun ka diri anjeun nalika mikir sapertos kieu:

  • Naon anu kuring laksanakeun sareng naon anu kuring sono?
  • Kumaha perasaan kuring ngeunaan éta?
  • Naha éta tiasa dilakukeun dina waktos kirang? Lamun kitu, kumaha?
  • lampah naon éta teu penting, atawa malah teu perlu, tapi seemed urgent?
  • Naon anu kuring robih janten langkung produktif?

5. Candak hobi favorit anjeun

Poé gawé biasana henteu ninggalkeun waktu pikeun hobi. Urang terus-terusan nunda kahayang pikeun nulis buku, ngamimitian blog, diajar basa asing, ngamimitian usaha, cet atawa program. Tapi soré nyaéta waktuna pikeun ngalakukeunana.

Janten anjeun henteu ngan ukur tiasa ngaganggu tina padamelan sareng bersantai sacara psikologis, tapi ogé janten langkung produktif dina padamelan utama anjeun. Manggihan sahenteuna satengah jam pikeun ngudag hiji hobi penting. Éta ningkatkeun wanda sareng harga diri.

6. Baca hiji hal pikeun senang

Ieu reliever stress hébat. Pilih buku naon waé anu anjeun pikahoyong, novél fiksi, memoar, hal anu inspiratif – sareng nyandak sababaraha waktos maca. Salila saré, uteuk consolidates informasi narima, sarta anjeun bakal apal eta hadé.

Upami anjeun resep maca bari ngagolér dina ranjang, pilih édisi kertas. Aranjeunna moal ngaganggu bobo, teu sapertos buku éléktronik anu ngaluarkeun cahaya biru.

7. Ulah nempo layar sajam saméméh saré.

Lampu biru tina layar laptop sareng smartphone ngahambat produksi hormon melatonin, anu tanggung jawab pikeun bobo. Salaku tambahan, ningali pidéo sareng gambar ngarangsang uteuk, sareng ieu ogé ngaganggu bobo.

Sapuluh menit konsentrasi dina telepon kasarna sarua jeung sajam urang leumpang dina cahya panonpoé, nyebutkeun psikolog Richard Wiseman.Bayangkeun keur di panonpoé salila sajam lajeng saré. Éta moal jalan.

Janten tong ningali layar sajam sateuacan sare. Lamun urgently kudu ngalakukeun hal dina komputer Anjeun, mareuman kacaangan layar atawa masang program nu ngahurungkeun backlighting haneut peuting.

8. Saré heula

Urang mindeng maranéh ngalalaworakeun kana sare dina ni'mat kagiatan séjén. Tapi cukup bobo penting pikeun kaséhatan sareng produktivitas anjeun sapopoe. Saré anu saé dina rutin ngajaga kaayaan psikologis, émosional sareng fisik anu séhat.

Pikeun meunang cukup sare, balik ka ranjang jeung gugah dina waktos anu sareng. Ngabersihan kamar tidur anjeun sareng ulah ngantepkeun naon waé di jerona sapeuting anu ngingetkeun anjeun kana padamelan.