8 musuh kageulisan anu unggal awéwé kedah terang

8 musuh kageulisan anu unggal awéwé kedah terang

1. gaya hirup sedentary

Usum panas ieu kami nyobian janten luar sering-gancang, tapi dina usum gugur urang jarang leumpang. Cuaca buruk, janten poék sateuacanna, sareng kasieun wabah henteu ngadorong jalan-jalan. Kalolobaan waktu ayeuna urang masih méakkeun jam gawé, mindeng diuk di hareup komputer, nu teu boga pangaruh pangalusna dina kaséhatan. pikeun ngurangan waktu diuk poean di pagawe kantor: ulikan protokol. Sareng ieu ogé mangaruhan kulit Gaya hirup Sedentary: Implikasi Kaséhatan: teu jenuh oksigén sakumaha sakuduna sareng henteu nampi gizi sanés dina jumlah anu leres. Upami kulit garing sareng kulit anu teu séhat parantos janten pendamping anjeun, pikirkeun naha hypodynamia ogé mangaruhan ieu.

Naon anu kedah dilakukeun

Anjeun teu kedah ngadaptarkeun gim langsung, cukup tambahkeun gerakan dina kahirupan anjeun. Gaduh fun nari di imah, leumpang di taman, skip lift, atawa leumpang hiji eureun pikeun digawé. Hal utama nyaéta pikeun ngalakukeunana sacara teratur.

2. Cai teuas

Pikeun kaéndahan sareng kaséhatan, kamurnian sareng komposisi henteu ngan ukur cai anu anjeun inuman penting. Éta ogé penting naon cai anjeun ngumbah. Kasar, kalawan eusi uyah tinggi, teu nyadiakeun cleansing ditangtoskeun atanapi moisturizing sarta nyata bisa ngarugikeun LB1529. Paparan terus-terusan ka cai teuas tur surfactant impairs ngembangkeun panghalang épidermal tina fungsi panghalang in vitro kulit. Sareng upami anjeun gaduh kulit sénsitip, cai ieu tiasa nyababkeun iritasi sareng gatal-gatal.

Naon anu kedah dilakukeun

Upami mungkin, ngumbah raray anjeun nganggo cai anu disaring atanapi dibotolkeun sareng nganggo kosmétik kalayan bahan pelembab (asam hyaluronic, provitamin B5, vitamin E, allantoin, minyak nabati).

Viktoria Klishko Dermatologist-cosmetologist, ahli Vichy.

Kumaha ngarti yén cai téh teuas? Di jerona, cleanser bakal buih parah, sarta sanggeus prosedur ieu Anjeun meureun bakal ngarasa kulit garing sarta ketat.

Alternatif anu hadé nyaéta ngagunakeun és batu (khususna tèh herbal beku) pikeun ngumbah raray, salian ti cai anu disaring atanapi botol. Tapi anjeun kedah ati-ati: kaleuleuwihan és tiasa nyababkeun kulit anjeun garing sareng dehidrasi, khususna upami sateuacanna ngalaman kagaringan. Aya ogé metode anhidrat, tapi henteu cocog pikeun sadayana. Dina hal ieu, penting pisan pikeun milih cleanser anu cocog sareng jinis sareng kabutuhan kulit anjeun. Utamana ayeuna, nalika di luar geus tiis tur panas di jero rohangan.

3. Hawa tercemar

Mun anjeun teu cicing di hiji désa alpine, Anjeun meureun ngarasa sagala konsékuansi tina kaayaan lingkungan ayeuna. Tur éta henteu ngan ngeunaan kaséhatan sacara umum: kulit, nu leungiteun Uap, flakes, nalangsara ti pigmentation jeung iritasi, ogé ngalaman éfék négatif. Rupa-rupa elemen polusi hawa dina kulit, kaasup nitrogén dioksida, bisa ngaruksak sél jeung, salaku hasilna, ngangsonan sepuh kulit prématur. Sajaba ti éta, polutan dina hawa kota badag saukur mungkas nepi kana kulit urang. Hasilna, enlargement pori, ngaronjat produksi sebum jeung penampilan jerawat.

Naon anu kedah dilakukeun

Unggal balik ka imah, geura-giru ngumbah leungeun. Aturan anu sami manglaku ka hiji raray. Saban poé, jutaan partikel zat ngabahayakeun didahar kana lapisan kosmétik di dinya, clogging pori sarta ngancurkeun lapisan pelindung kulit.

Tuang cukup pangan antioksidan (sayur seger, berries jeung bungbuahan, kitu ogé salmon, mackerel, teh, jeung coklat poék) jeung ulah poho ngeunaan kosmétik jeung vitamin E jeung C dina komposisi.

Ventilate imah leuwih sering, bobo jeung jandela ajar lamun mungkin.

4. Kurang saré

Fungsi utama sare pikeun awak urang sacara gembleng nyaéta istirahat sareng pamulihan. Anjeun teu meunang cukup sare, jeung kulit Anjeun teu cageur boh: fungsi panghalang na deteriorates, tingkat Uap nurun, sarta produksi sebum, sabalikna.

Bruising handapeun panon, kulit kusam, dehidrasi, épék umum kurang sare Ihtisar Gangguan Saré umum jeung Intersection kalawan Kaayaan Dermatologic. Salaku tambahan, kurang sare négatip mangaruhan awak sacara gembleng, anu dina waktos anu caket bakal terus mangaruhan penampilan anjeun.

Naon anu kedah dilakukeun

Sare sahenteuna 7-8 jam sadinten sareng ulah janji anjeun bobo dina sabtu minggu: bakal sesah nyusul. Coba mun balik ranjang dina waktos anu sareng. Sareng upami ngarambat dina jaringan sosial langsung dina ranjang mangrupikeun ritual biasa anjeun sateuacan bobo, nyerah.

5. Angger maké masker

Topeng pelindung, anu parantos populer pisan ngalawan latar belakang pandémik COVID-19, tiasa nyababkeun kabeureuman, kaduruk, tingling dina kulit upami dianggo berkepanjangan. Salaku tambahan, masker sering ngandung serat propiléna, anu ningkatkeun sensitipitas kulit. Lamun maké topéng pikeun lila, beungeut anjeun sweats handapeun eta, sarta gesekan bisa ngabalukarkeun iritasi, dina sababaraha kasus malah bisa ngakibatkeun dermatitis kontak.

Naon anu kedah dilakukeun

Upami anjeun parantos ningali épék ngagem topéng dina raray anjeun, pilih pembersih anu super-hampang anu henteu seungit sareng krim anu teu ngawarnaan sareng pelembab anu kuat. Salaku tambahan, produk kageulisan sareng lipid dina komposisi: ceramide, koléstérol sareng asam lemak (Omega 6- sareng 9-) bakal ngabantosan masalah. Hindarkeun sakedap tina yayasan anu padet sareng pengkuh, anu tiasa ogé ngairitasi sareng garing kulit.

Viktoria Klishko Dermatologist-cosmetologist, ahli Vichy.

Masker pelindung, sayangna, henteu saé pikeun kulit, tapi pangaruh négatip tiasa dikirangan berkat aturan anu sederhana.

Kahiji, ngajaga kabersihan alus. Ieu atra, tapi teu sadaya jelema apal: masker disposable kudu diganti ku nu anyar unggal tilu jam, reusable, dikumbah rutin. Éta langkung saé gaduh sababaraha masker supados tiasa dirobih dina frékuénsi anu sami sareng anu disposable.

Bréh, milih masker anu sahenteuna traumatis kana kulit. Anu paling bahaya nyaéta bahan SMS tilu lapis biasa. Cai mibanda sipat absorbent tinggi na teu ngidinan cair, sanyawa kimia, lemak ngaliwatan. Topeng ieu ngan dijual di apoték sareng kadaptar salaku masker médis.

Katilu, upami iritasi atanapi karusakan kulit muncul tina topéng, produk pikeun mulangkeun épidermis kedah dianggo. Salaku conto, ngubaran karusakan ku produk kalayan panthenol dina komposisi. Tapi ieu kudu dipigawé ngan lamun geus aya masalah. Upami kulit tiasa nahan setrés gesekan, éta langkung saé pikeun ngalakukeun kalayan perawatan anu lembut kalayan tekenan kana panyalindungan sareng hidrasi. Pastikeun pikeun ngumbah beungeut anjeun sanggeus maké topéng pikeun lila, maké cleanser lampu, tanpa seungit, dituturkeun ku moisturizer.

6. Kurangna produk perawatan kalawan SPF

Leres, anjeun kedah nganggo aranjeunna Nganilai Dampak tina Paparan Poéan anu Dipanjangkeun ka Radiasi UV Surya Tingkat Rendah dina usum tiris, khususna upami anjeun cicing di lintang kidul, dimana bakal cerah kanggo waktos anu lami. Sanajan langit katutupan ku mega atawa keur hujan, sinar tetep nembus ngaliwatan méga. Salaku tambahan, paparan kaleuleuwihan radiasi panas (sinar infra red) sareng lebu halus mangrupikeun faktor négatip salajengna anu nyababkeun iritasi sareng kagaringan kulit.

Naon anu kedah dilakukeun

Ulah hilap ngeunaan sunscreen malah dina kondisi urban komo di luar usum panas. Sareng ieu sanés tabir surya pikeun liburan pantai: produk tékstur anu langkung hampang, cairan, krim siang sareng émulsi anu ngandung spf cocog pikeun anjeun.

7. Suhu turun

Modeu jalan tiis, kamar dipanaskeun, tantangan nyata Pangaruh usum dina sababaraha sipat kulit: Usum tiis vs. usum panas, sakumaha ngalaman ku 354 awéwé Shanghaiese sagala rupa umur pikeun kulit. Lamun anjeun ninggalkeun kamar, pembuluh darah kulit mimiti constrict tetep haneut lajeng widen, ieu réaksi alam ka panurunan dina suhu. Saatos sababaraha waktos, pembuluh balik deui ka kaayaan aslina, tapi langkung sering anjeun ka luar, langkung sering kulit anjeun ngalaman shock nyata. Éta kaleungitan kamampuan gancang sareng éfisién régenerasi, nyerep gizi tina kosmétik parah, sareng élastisitasna mudun.

Naon anu kedah dilakukeun

Dina cuaca berangin sareng tiis, langkung saé ngagunakeun kosmétik panghalang anu ngabantosan mulangkeun pertahanan alami kulit. Di bumi, anjeun kedah nempatkeun humidifier sareng ngawas tingkat kalembaban (norma ti 30 dugi ka 50%).

8. perawatan teu bener

Tugas perawatan kosmetik nyaéta pikeun nyugemakeun sadaya kabutuhan kulit. Anjeun untung lamun produk salah atawa prosedur salah (contona, scrubbing agrésif) ngan gunana pikeun dirina. Upami teu kitu, anjeun résiko janten palanggan biasa dermatologist. Alergi, iritasi, penampilan bintik umur atanapi peradangan, konsékuansi sering tina perawatan anu teu leres.

Naon anu kedah dilakukeun

Ulah malire léngkah dasar dina rutinitas perawatan kulit sapopoé. Ieu cleansing, toning, moisturizing, sarta lamun rutin ngagunakeun kosmétik hiasan, mangka ogé make-up remover, kahiji dina daptar. Entong nganggo produk anu réaksi négatip kulit anjeun: éta pasti moal biasa. Upami anjeun teu tiasa ngartos sacara émpiris kosmétik anu cocog sareng anjeun, langkung saé konsultasi ka spesialis. Aranjeunna bakal nangtukeun jenis kulit anjeun sarta mantuan dina seleksi kosmétik, kitu ogé ngabejaan ka maneh kumaha ngagunakeun eta leres.