Kumaha carana diajar pikir leuwih jelas tur holistik

Kumaha carana diajar pikir leuwih jelas tur holistik

Blogger Zat Rana ngabahas kumaha pola pikir mangaruhan urang sareng kumaha carana ngamekarkeunana.

Perhatikeun puteran kabiasaan

Tina sudut pandang psikologi populér, formasi kabiasaan mangrupikeun loop anu saderhana: pemicu, tindakan biasa, ganjaran. Di dunya sabudeureun urang, urang nyanghareupan hiji hal anu jadi pemicu mangrupa. Anu terakhir micu tindakan anu urang diajar pikeun ngalakukeun dina kaayaan anu sami dina kursus pangalaman saméméhna. Ganjaran anu kami tampi pikeun tindakan janten tulangan tina loop. Ieu kumaha kabiasaan timbul.

Candak katingal ngadeukeutan dina kahirupan sapopoe anjeun sarta anjeun bakal aya bewara loop sapertos di dinya. Otak urang dirancang pikeun milarian pola. Urang ngakuan sareng asimilasi aranjeunna supados tiasa dianggo engké di hareup.

Dina cara anu sami sareng tindakan anu biasa, pola pikir anu biasa kabentuk. Nalika urang dewasa, urang diajar pikeun mikawanoh pola di sabudeureun urang sareng internalize naon anu sigana berharga. Tapi kana waktosna, urang macét dina puteran pamikiran ieu, naha urang ningali kajadian ngan ukur tina hiji sisi. Ieu sabagean naha hese pikeun urang ngarobah pikiran urang ngeunaan sababaraha topik. Otak geus diajar hiji hal dina hiji konteks lajeng salah nyoba nerapkeun eta dina batur.

Teu perlu megatkeun puteran tina kabiasaan, sanajan mungkin. Ngan tong hilap ngeunaan aranjeunna sareng ulah ngantepkeun aranjeunna ngawatesan pamikiran anjeun.

Diversifikasi modél pamikiran

Taya sahijieun di dunya pikir dina cara nu idéntik, sabab hirup unggal urang sahenteuna saeutik béda. Masing-masing urang dina waktos anu béda-béda nyanghareupan masalah anu béda-béda sareng ngaréaksikeunana ku cara sorangan. Réaksi ieu gumantung kana kualitas alam sareng atikan urang.

Pola pikir anu béda-béda nyaéta anu ngajadikeun unggal jalma sorangan. Identitas urang kabentuk tina interaksi model ieu. Aranjeunna nyiptakeun persepsi subjektif hiji jalma.

Sarta saprak kanyataanana pisan kompléks, éta mangpaat pikeun mibanda loba model pamikiran di arsenal Anjeun. Beuki rupa-rupa aranjeunna, langkung akurat ideu dunya.

Pola-pola ieu diwangun ku puteran kabiasaan anu urang wujudkeun pikeun ngaréspon tayangan éksternal. Ku alatan éta, hiji-hijina jalan pikeun diversify aranjeunna nyaéta néangan pangalaman anyar jeung conflicting. Contona, maca buku, keur di sakuliling asing, ngalakonan percobaan pamikiran.

kacindekan

Dina prosés pangwangunan, urang ngawangun pola kabiasaan sareng pamikiran. Urang teu sadar ngagunakeun aranjeunna ku kituna teu runtah sumberdaya kognitif unggal waktu. Masalahna, éta gampang pisan macét dina hiji modél anu biasa. Barina ogé, éta henteu cocog pikeun sagala kaayaan, salaku hasil tina salah harti jeung discontent timbul.

Pikeun ngahindarkeun ieu, internalize saloba mungkin model pamikiran béda. Ideally, Anjeun kudu aya bewara mun anjeun migunakeun salah, sarta pindah ka nu sejen.