Kumaha carana miceun noda greasy tina baju: 8 métode gawé

Kumaha carana miceun noda greasy tina baju: 8 métode gawé

Naon nu peryogi mertimbangkeun

  • Sadaya metode anu dijelaskeun ngabantosan noda berminyak. Tapi lamun masih sieun nyandak resiko, eta leuwih hade ngan mawa item ka cleaner garing.
  • Noda seger langkung gampang dileungitkeun tibatan noda anu lami. Ku alatan éta, ulah reureuh jeung ieu.
  • Entong ngumbah barang ku mesin ku noda berminyak tanpa ngarawat éta. Upami teu kitu, éta bakal langkung hese pikeun ngaleungitkeun kontaminasi.
  • Sakur ubar bumi kedah dipariksa heula di daérah baju anu teu jelas. Ieu bakal mastikeun yén warna lawon moal ruksak.
  • Upami produk anu anjeun pilih henteu ngarawat kokotor, cobian anu sanés, enteng bilas anu sateuacana ku cai.
  • Gosok detergent kana kaen kasar nganggo sikat atanapi tonggong spons cuci piring. Éta langkung saé pikeun ngagosok barang anu hipu sareng panangan anjeun atanapi ngabersihkeun noda ku lawon nyalira, sapertos nalika ngumbah.

1. Kumaha carana miceun noda greasy tina baju jeung dishwashing cairan

Ieu salah sahiji cara paling éféktif. Gosok cairanana kana noda sareng ngantepkeun 10-15 menit atanapi langkung lami. Lajeng ngumbah barang dina mesin cuci.

2. Kumaha carana miceun noda greasy tina baju jeung sabun laundry

Metoda ieu ogé pohara alus dina nungkulan kokotor. Laku noda ogé ngagunakeun cai panas sarta ninggalkeun salila sahenteuna 2 jam. Teras ngumbah barang ku panangan atanapi dina mesin tik.

3. Kumaha carana miceun noda greasy tina baju jeung kapur tulis

Mesek kapur tulis, nutupan noda, sarta ngantep éta diuk pikeun sajam. Kain kasar, sapertos denim, tiasa dicét sacara bébas.

Lajeng, buang baju anjeun kana mesin cuci. Pikeun kasalametan, sateuacan ieu, anjeun ogé tiasa ngagosok noda ku sabun cuci dicelupkeun kana cai panas.

4. Kumaha miceun noda greasy tina baju jeung bubuk huntu

Panutup wewengkon nu kacemar ku lapisan kandel bubuk huntu. Pasang anduk kertas di luhur sareng setrika nganggo beusi panas.

Bubuk deui noda, nutupan ku anduk kertas bersih sareng nempatkeun beurat di luhur. Pikeun ieu, beusi anu tiis cocog, contona. Ninggalkeun sapeuting sareng ngumbah ku panangan atanapi dina mesin.

5. Kumaha miceun noda greasy tina baju jeung uyah jeung soda

Upami noda teu acan garing, anjeun tiasa nyobian ngagosok ogé ku uyah. Anjeunna tiasa nyerep gajih. Uyah kudu diganti périodik jeung noda kudu digosok kaluar nepi ka leungit.

Paké campuran uyah jeung baking soda ngalawan noda garing. Ngaleyurkeun 1 séndok téh zat ieu dina 150 ml cai nu ngagolak, rub produk ka wewengkon kacemar jeung ninggalkeun pikeun sajam. Lajeng nempatkeun item dina mesin cuci.

6. Kumaha carana miceun noda greasy tina baju kalawan remover noda

Metoda ieu cocog upami anjeun yakin yén barangna gaduh warna anu pengkuh sareng henteu luntur.

Turutan pituduh dina bungkusan sabab unggal produk tiasa dianggo béda. Penghilang noda sapertos Vanish, Dr. Beckmann, Amway, Udalix.

7. Kumaha miceun noda greasy tina baju jeung aci jeung susu

Ngaleyurkeun 4 sendok aci kentang dina 50 ml susu. Rub campuran kana noda jeung ngantep eta garing sapeuting.

Lajeng ngabersihan kaluar massa ku bolu beueus atawa langsung dina cai ngocor jeung ngumbah item ku leungeun atawa dina mesin a.

8. Kumaha miceun bedak tina baju

Ieu mangrupakeun absorbent alus. Larapkeun lapisan kandel bubuk talcum kana noda sareng tinggalkeun sababaraha jam atanapi sapeuting.

item nu lajeng bisa dikumbah, sanajan ieu teu perlu. Kantun ngocok kaluar produk ogé tina lawon.