Kumaha carana nampi sareng ngantepkeun masa lalu anjeun

Kumaha carana nampi sareng ngantepkeun masa lalu anjeun

Srinivas Rao Pangadeg The Unmistakable Creative podcast, panulis buku ngeunaan kreativitas.

Ulah ngalawan kuciwa jeung nyeri

Urang sering milarian jawaban ka luar pikeun patarosan urang: dina buku sareng podcast, dina palatihan sareng seminar, sareng mentor sareng guru spiritual. Tapi ieu teu salawasna mantuan ngartos aspirasi anjeun, sarta sooner atanapi engké anjeun kudu kasampak di jero diri.

Dina ngalakukeun kitu, disappointments jeung kenangan nyeri inevitably bakal permukaan. Anjeun hoyong kabur ti aranjeunna, tapi anjeun kedah neuteup aranjeunna dina raray. Teras anjeun bakal perhatikeun paradoks sapertos kitu: beuki anjeun bajoang sareng nyeri, beuki anjeun masihan kakuatan. Sareng nalika anjeun tungtungna ngantepkeun perjuangan ieu, janten langkung gampang.

Ieu rada hese. Kabutuhan pikeun pasrah bertentangan sareng sadayana anu terus-terusan diajarkeun: narékahan, nyorong, tahan, meunang. Tapi nalika urang nyerah, urang mendakan karapihan sareng inspirasi. Sareng ieu sanés sami sareng mundur sareng murag kana karanjingan.

Sareng anjeun tiasa hirup kahirupan anu bermakna ngan dina kaayaan kabébasan sareng ekspresi diri ieu tanpa leresan. Ngartos yén frustasi sareng nyeri mangrupikeun bagian alami tina kahirupan. Tong sieun ku aranjeunna. Leres, anjeun tiasa patah hati, anjeun tiasa dipecat tina padamelan anjeun, proyék kreatif anjeun tiasa gagal.

Tapi naon anu anjeun pelajari sapanjang jalan bakal ngabantosan anjeun tumbuh sareng janten jalma anu béda. Hiji-hijina jalan pikeun nyegah kuciwa nyaéta henteu pernah nyandak résiko. Tapi bakal hirup pisan kawates.

Manggihan hal alus di Baheula

Biasana, nalika urang nginget-nginget pangalaman awon ti jaman baheula, sapertos hubungan anu teu jalan atanapi kaleungitan padamelan, urang museurkeun kana anu goréng sareng henteu perhatikeun anu saé. Urang mawa negativity ieu kalawan kami, sarta mangsa nu bakal datang jadi sarupa jaman baheula. Tapi upami anjeun ngaku naon anu kajantenan sareng diajar tina éta, kakawasaanana pikeun anjeun bakal leungit.

Contona, buku swadaya mamatahan anjeun nulis hal nice ngeunaan unggal jalma nu dumped anjeun. Sareng naséhat ieu tiasa diterapkeun dina kaayaan anu nyeri. Tuliskeun naon anu saé anu anjeun pelajari tina kaayaan, naon anu anjeun pelajari, naon anu anjeun pelajari ngeunaan diri anjeun. Sareng anjeun bakal ningali yén, sanaos nyeri, jalma-jalma di sabudeureun masihan kami hadiah anu luar biasa.

Nalika urang nampi kaayaan anu sesah atanapi ngantepkeun rasa ambek-ambekan ka jalma anu nganyenyeri urang, pangalaman négatip leungiteun urang sareng masa depan urang.

Ngabantosan diri pikeun nyaluyukeun deui

Ku ngantepkeun masa lalu, anjeun nyiptakeun rohangan pikeun masa depan anu énggal. Sarta ku clinging kana negativity heubeul, anjeun paling dipikaresep bakal ngulang kasalahan anu sarua. Kuring ngarti yén dina prakna sadayana ieu langkung hese tibatan kecap. Utamana nalika anjeun nembé pulih tina nyeri atanapi masih nyobian nahan badai dina kahirupan anjeun sorangan. Janten, kuring bakal masihan sababaraha tip anu ngabantosan kuring:

  • Diajar bersyukur.Ieu moal ngabéréskeun sagala masalah, tapi bakal ngabantu pikeun ngarobah pikiran. Anjeun bakal perhatikeun hal-hal anu saé dina kahirupan anu biasana anjeun pikahoyong.
  • Robah lingkungan anjeun.Ieu greatly pangaruh parasaan jeung kabiasaan. Henteu kedah ngaduruk sadayana anu aya hubunganana sareng jaman baheula (sanaos sakapeung hoyong) .Hayu lingkungan Anjeun personify sagalana nu Anjeun hoyong jadi, teu naon anjeun saméméhna.
  • Ngobrol jeung therapist a.Sigana mah ieu kudu dipigawé sahenteuna sakali dina hirupna. Psikoterapis mangrupikeun palatih, henteu ngan ukur pikeun awak, tapi pikeun pikiran. Éta tiasa ngabantosan anjeun ningali pola repetitive dina kahirupan anjeun. Sarta anjeunna oge obyektif, anjeunna bisa ngawartoskeun ngeunaan sagalana, nyaho yén anjeunna moal nangtoskeun.
  • Ati-ati jaga diri.Ngubaran diri kana hal anu pikaresepeun pikeun nutup hiji bab kahirupan anjeun sareng ngamimitian anu sanés. Jeung rutin ngurus karapihan pikiran anjeun. Contona, asup pikeun olahraga, travel, ngamimitian hobi anyar.

Bayangkeun kasempetan naon anu tiasa dibuka pikeun anjeun

Unggal acara gaduh tilu skenario:

  • Anu urang anggap.
  • Anu ayeuna.
  • Anu bisa jadi.

Nalika kanyataanana henteu cocog sareng asumsi, urang kesel. Urang nutup diri kana sagala kemungkinan anu sanés sareng nyobian minuhan ekspektasi anu teu kaeusi. Nanging, dina kaayaan sapertos kitu, anjeun kedah nampi skenario katilu, kateupastian. Urang biasana ngahubungkeun éta sareng kasieun, kahariwang, sareng kasieun anu paling parah. Sareng urang henteu perhatikeun hal-hal anu luar biasa anu ogé tiasa kajantenan.

Abdi émut kumaha sigana kuring yén kuring dina posisi anu parah dina hal karir: Kuring lulusan universitas di tengah krisis ékonomi global, teu meunang tempat saatos magang usum panas. Tapi ieu anu ngadorong kuring pikeun ngamimitian naon anu bakal janten dasar podcast kuring.

Kuring mimiti nyerat salaku freelancer, tapi dina taun 2013 kuring ditolak ku anu damel sareng kuring. Kuring dibébaskeun waktu, sarta geura-giru kuring diterbitkeun buku munggaran kuring sorangan. Éta janten laris, sareng kuring tungtungna nampi tawaran ti penerbit.

Hatur nuhun kana acara ieu, kuring lega tina padamelan anu anjeun kedah nyerat ngeunaan naon anu anjeun henteu paduli. Tangtosna, mimitina, péngkolan sapertos kitu matak pikasieuneun sareng pikasieuneun. Tapi coba kasampak di aranjeunna salaku kasempetan, teu karugian.