Kumaha carana nungkulan alergi tanpa nginum obat

Kumaha carana nungkulan alergi tanpa nginum obat

Hayu urang jelaskeun langsung: henteu unggal alergi tiasa diatasi tanpa pangobatan sareng bantosan dokter.

Lamun réaksi alérgi mangaruhan saluran engapan atawa tumuwuh teuing telenges, ngabalukarkeun bareuh, redness, itching sarta épék séjén sakuliah awak, nelepon ambulan atawa ngahubungan klinik pas mungkin. Anafilaksis, nyaéta, bentuk alérgi anu parah, parah sareng ngabutuhkeun perhatian médis langsung. Pikeun nyangka yén anjeun bakal Cope jeung kaayaan ieu tanpa spesialis sahenteuna tanggung jawab.

Ogé, anjeun moal tiasa nolak pangobatan upami anjeun resep ku alérgi.

Tapi lamun hiji alergi lumangsung ngan ti jaman ka jaman jeung dugi ka teu pikaresepeun, tapi aman gejala, sneezing, runny irung, reddened panon jeung irung, lacrimation, réaksi kulit, anjeun tiasa nyobian ngalilindeuk tanpa ubar.

Kecap konci di dieu nyaeta coba. Ubar dumasar-bukti henteu masihan jaminan yén hartosna non-ubar pasti bakal ngabantosan. Sanajan kitu, manéhna ngaharepkeun.

1. Nangtukeun pemicu sarta nyingkahan eta

Alergi mangrupikeun réaksi kaleuleuwihan sistem imun ka hiji atanapi iritasi sanés anu parantos lebet kana awak. Iritasi sapertos kitu tiasa, contona, sari tina tangkal sareng pepelakan. Lamun kitu, aranjeunna ngobrol ngeunaan muriang jarami.

Pemicu, nyaéta, zat anu ngangsonan réaksi alérgi, ogé lebu bumi sareng mites anu hirup di jerona, dandruff sareng ciduh pets, kapang, tuangeun, sareng komponén obat-obatan.

Coba terangkeun naon anu nyababkeun anjeun bersin sareng ceurik. Dina panalungtikan anjeun, anjeun tiasa difokuskeun musim sareng sabaraha sering gejala muncul. Contona, upami hiji alergi lumangsung di cinyusu, ahir usum panas atawa mimiti gugur, sarta di kali séjén anjeun hirup tenang, paling dipikaresep éta muriang jarami. Mun aya réaksi ngarugikeun sapanjang taun, éta bisa jadi alatan lebu imah, kapang, kontak jeung sato, atawa hal nu dahar.

Cara anu pangsaéna pikeun ngadeteksi pemicu nyaéta gaduh tés alérgi.

Sakali anjeun ngaidentipikasi hiji irritant, coba ulah eta. Ieu nyalira tiasa ngajaga anjeun tina alergi.

2. Coba ulah cross-alergi

Alergi silang nyaéta nalika réaksi ka hiji alérgi diperparah ku réaksi ka anu sanés.

Contona, hiji alergi kana sari Birch bisa aggravated ku Florin-Dan Popescu. Cross-réaktivitas antara aeroallergens jeung allergens dahareun / Dunya Journal of Métodologi, lamun dahar apel. Dina wormwood sari lamun bau chamomile. Dina bulu ucing (dina harti partikel kulit ucing jeung ciduh) lamun dahar babi.

Lamun nyaho allergen Anjeun, ngobrol dokter Anjeun ngeunaan resiko cross-alergi. Anjeun panginten kedah ngahindarkeun henteu ngan ukur iritasi langsung, tapi ogé sababaraha tuangeun atanapi pepelakan anu katingalina polos.

3. Dahar deui bawang jeung bawang bodas

Sayuran ieu ngandung loba quercitin, antioksidan, nu, nurutkeun sababaraha sumber, Jiri Mlcek, Tunde Jurikova, Sona Skrovankova, Jiri Sochor. Quercetin sareng Réspon / Molekul Imun Anti-Alérgi, ngahambat sékrési histamin. Ieu mangrupikeun nami bahan kimia khusus anu tanggung jawab pikeun ngembangkeun réaksi alérgi.

Coba tambahkeun bawang sareng bawang bodas kana tuangeun anjeun. Panginten aranjeunna bakal janten kasalametan anjeun. Tapi sanés kanyataan: studi ngeunaan éféktivitasna masih henteu cekap.

Leres, nyandak suplemén quercetin sanés solusi. Dina bentuk ieu, sipat anti-alergi tina antioksidan anu nyata ngurangan.

Dean Mitchell MD, allergist, commenting on Good Housekeeping.

Kuring ningali ukur kauntungan minimal tina ubar sapertos kitu.

4. Coba butterbur

Percobaan acak leutik ku Andreas Schapowal. Uji coba dikawasa sacara acak tina butterbur sareng cetirizine pikeun ngubaran rhinitis alérgi musiman / BMJ parantos nunjukkeun yén ekstrak butterbur saefektif antihistamin over-the-counter. Sahenteuna ngalawan rhinitis alérgi.

Leres, ngan 131 jalma anu milu dina pangajaran. Ieu, ti sudut pandang ubar dumasar-bukti, masih teu cukup pikeun conclusions unambiguous ngeunaan efektivitas butterbur.

Butterbur / NCCIH henteu gaduh bukti yén akar rungkun sareng ekstrak daun tiasa ngabantosan réaksi alérgi sareng asma. Tapi aya bukti yén butterbur tiasa toksik kana ati sareng nyababkeun sababaraha réaksi ngarugikeun: ti belching, nyeri sirah sareng diare dugi ka réaksi alérgi dina jalma anu sénsitip kana sari tina ragweed, chrysanthemums, marigolds sareng chamomile.

Ku alatan éta, saméméh experimenting jeung suplement, pastikeun pikeun ngobrol ngeunaan eta jeung dokter anjeun, sahenteuna therapist a.

5. Tambahkeun Rosemary kana dahareun

Hiji studi leutik ku Majid Mirsadraei, Afsaneh Tavakoli, Sakineh Ghaffari. Balukar ekstrak rosemary sareng platanus dina subjek asma tahan kana pangobatan tradisional / European Respiratory Journal nunjukkeun yén nyandak ekstrak Rosemary tiasa sacara signifikan ngirangan gejala asma anu hese diubaran, kalebet alergi. Pamilon dina percobaan dicatet yén maranéhna mimiti batuk kirang, ampir meunang leupas tina wheezing dina dada jeung sékrési sputum obsesip.

Nanging, langkung seueur panilitian diperyogikeun pikeun nyimpulkeun yén Rosemary mangrupikeun anti-alergi.

6. Jeung kunyit

bungbu Ieu carita sarua jeung butterbur na Rosemary.

Dina 2016, ulikan pilot dilakukeun ku Sihai Wu, Dajiang Xiao. Pangaruh curcumin on gejala nasal na airflow di penderita rhinitis alérgi perennial / Annals of Alergi, Asma jeung Immunology kalawan partisipasi 241 jalma nalangsara ti rhinitis alérgi. Aranjeunna mendakan yén jalma anu nyandak suplemén kunyit salami dua bulan parantos ngirangan gejala sacara signifikan. Khususna, jalma nyarios yén kamacetan nasalna ampir ngaleungit.

Sanajan kitu, aya saeutik panalungtikan ngeunaan sipat antiallergic turmeric.

7. Jeung jahé ogé

Ekstrak jahé (500 mg per poé) geus kabuktian éféktif ngalawan rhinitis alérgi sakumaha over-the-counter antihistamines. Sahenteuna aya hiji ulikan ku Rodsarin Yamprasert, Waipoj Chanvimalueng, Nichamon Mukkasombut, sareng Arunporn Itharat. Ekstrak jahé versus Loratadine dina pengobatan rhinitis alérgi: percobaan dikawasa acak / BMC Complementary Medicine and Therapies, mastikeun kanyataan ieu.

Someday elmu bakal ngumpulkeun jumlah cukup data dina subjék ieu sarta, meureun, jahé bakal ngaganti Pél. Tapi henteu ayeuna.