Kumaha Janten Panulis: 50 Tip ti Artis anu Dipikawanoh

Kumaha Janten Panulis: 50 Tip ti Artis anu Dipikawanoh

George Orwell

politicsslashletters.live

panulis Britania jeung publicist. Panulis 1984 dystopia sareng carita satirical Animal Farm, anu ngritik masarakat totalitarian. Anjeunna mukim sarta digawé di abad XX.

  1. Entong nganggo métafora, babandingan, atanapi frasa sanés anu sering anjeun tingali dina kertas.
  2. Entong nganggo kecap anu panjang dimana anjeun tiasa ngajauhan anu pondok.
  3. Lamun bisa miceun hiji kecap, sok miceun eta.
  4. Entong nganggo sora pasip upami anjeun tiasa nganggo anu aktip.
  5. Entong nganggo kecap injeuman, istilah ilmiah atanapi profésional upami tiasa diganti ku kosakata tina basa sapopoé.
  6. Langkung saé pikeun ngalanggar salah sahiji aturan ieu tibatan nyerat anu terang-terangan biadab.

Kurt Vonnegut

devorbacutine.eu

Salah sahiji pangarang Amérika anu paling boga pangaruh dina abad ka tukang. Seueur karya Vonnegut, sapertos Titan's Sirens sareng Cat's Cradle, parantos janten klasik fiksi kamanusaan.

  1. Gunakeun waktos urang asing ku cara anu teu karaos miceunan waktos.
  2. Masihan maca sahanteuna hiji pahlawan pikeun saha rék akar jiwa anjeun.
  3. Unggal karakter kedah hoyong hiji hal, sanajan éta ngan sagelas cai.
  4. Unggal kalimah kedah ngalayanan salah sahiji dua tujuan: pikeun nembongkeun pahlawan atawa pikeun mindahkeun acara ka hareup.
  5. Mimitian sacaket mungkin ka tungtung.
  6. Janten sadis. Imut sareng polos sapertos protagonis anjeun, perlakukan aranjeunna pikareueuseun: pamaca kedah ningali naon anu didamelna.
  7. Nulis pikeun mangga ngan hiji jalma. Upami anjeun muka jandela sareng ngajantenkeun, janten nyarios, cinta ka saluruh dunya, carita anjeun bakal nangkep pneumonia.

Michael Moorcock

panulis Inggris kontemporer, pohara populér kalayan fans lamunan. Karya konci Moorcock, siklus multivolume ngeunaan Elric of Melnibone.

  1. Kuring nginjeum aturan munggaran kuring ti Terence Hanbury White, panulis The Sword in the Stone sareng buku-buku sanés ngeunaan Raja Arthur. Éta sapertos kieu: baca. Baca sagalana nu datang ka leungeun. Kuring sok mamatahan jalma-jalma anu hoyong nyerat fantasi atanapi fiksi ilmiah atanapi novel roman pikeun ngeureunkeun maca genre ieu sareng ngatasi sadayana anu sanés, ti John Bunyan ka Antonia Bayette.
  2. Teangan hiji pangarang anjeun admire (Konrad éta milik kuring) sarta salin carita na karakter pikeun carita anjeun sorangan. Janten seniman anu niru master pikeun diajar ngalukis.
  3. Lamun nuju nulis prosa-disetir carita, ngawanohkeun karakter utama jeung téma utama dina katilu kahiji. Anjeun tiasa nelepon hiji bubuka.
  4. Ngamekarkeun téma jeung karakter dina katilu kadua, ngembangkeun karya.
  5. Topik lengkep, ngungkabkeun rusiah sareng seueur deui dina katilu ahir, denouement.
  6. Sabisana, marengan kenalan jeung pahlawan jeung philosophizing maranéhanana jeung sagala rupa lampah. Ieu ngabantuan ngajaga tegangan dramatis.
  7. Wortel sareng Stick: Pahlawan kedah diudag (ku obsesi atanapi penjahat) sareng diudag (gagasan, objék, kapribadian, rahasia).

Henry Gedang

flavorwire.com

panulis Amérika abad ka-20. Anjeunna janten kasohor karya scandalous misalna pikeun waktos na salaku Tropic of Kangker, Tropic of Capricorn jeung Hideung Spring.

  1. Gawé dina hiji hal dugi ka rengse.
  2. Entong geumpeur. Gawé kalayan tenang sareng kabagjaan, henteu paduli naon anu anjeun lakukeun.
  3. Tumindak nurutkeun rencana, teu mood. Eureun dina waktu nu geus ditangtukeun.
  4. Nalika anjeun teu tiasa nyiptakeun, damel.
  5. Semén saeutik unggal poé tinimbang nambahkeun pupuk anyar.
  6. Tetep manusa! Papanggih jalma, nganjang ka tempat anu béda, ngopi upami anjeun resep.
  7. Ulah robah jadi kuda draf! Ukur digawé kalayan senang.
  8. Miang tina rencana lamun perlu, tapi balik deui ka poé saterusna. Pokus. Betonkeun. Ngaleungitkeun.
  9. Poho kana buku anu rék ditulis. Pikirkeun ukur anu anjeun tulis.
  10. Tulis gancang sareng salawasna. Ngagambar, musik, babaturan, pilem, sadayana ieu saatos damel.

Neil Gaiman

www.paperbackparis.com

Salah sahiji panulis fiksi ilmiah anu kasohor di jaman urang. Ti handapeun pulpénna sumping karya sapertos Amérika Gods sareng Stardust. Sanajan kitu, teu ukur aranjeunna anu filmed.

  1. Tulis.
  2. Tambahkeun kecap ku kecap. Panggihan kecap anu pas, tuliskeun.
  3. Rengse naon anu anjeun tulis. Naon waé biayana, tuturkeun naon anu anjeun ngamimitian.
  4. Sisihkeun catetan anjeun. Baca aranjeunna saolah-olah anjeun ngalakukeunana pikeun kahiji kalina. Témbongkeun karya anjeun ka babaturan anu mikanyaah hal sarupa jeung anu pamadegan anjeun hormat.
  5. Émut, nalika jalma nyarios yén aya anu salah atanapi henteu jalan, aranjeunna ampir sok leres. Nalika aranjeunna ngajelaskeun naon anu salah sareng kumaha carana ngalereskeunana, aranjeunna ampir sok salah.
  6. Koréksi kasalahan. Émut, anjeun kedah ngantunkeun padamelan sateuacan sampurna sareng ngamimitian anu salajengna. Ngudag kapunjulan nyaéta ngudag cakrawala. Neraskeun.
  7. Seuri dina guyonan anjeun.
  8. Aturan utama nulis nyaéta: Upami anjeun nyiptakeun kalayan kapercayaan anu cekap dina diri anjeun, anjeun tiasa ngalakukeun naon waé. Éta ogé tiasa janten aturan sadaya kahirupan. Tapi gawéna pangalusna pikeun nulis.

Anton Chekhov

moiarussia.ru

Master prosa pondok sareng klasik sastra Rusia anu boro peryogi perkenalan.

  1. Hal ieu dianggap yén panulis, sajaba abilities méntal biasa, kudu boga pangalaman balik anjeunna. Biaya anu paling luhur ditampi ku jalma anu parantos ngalangkungan pipa seuneu, cai sareng tambaga, anu panghandapna, alam gembleng sareng henteu rusak.
  2. Janten panulis henteu sesah. Teu aya freak anu henteu mendakan anu cocog pikeun dirina, sareng teu aya omong kosong anu henteu mendakan pamaca anu cocog. Ku alatan éta, ulah isin ... Pasang kertas di hareup anjeun, nyandak pulpen dina leungeun anjeun sarta, irritating pamikiran captive, corat-coret.
  3. Hésé pisan janten panulis anu diterbitkeun sareng dibaca. Pikeun ieu: leres pisan melek sareng gaduh bakat ukuran sahenteuna sabiji lentil. Dina henteuna bakat hébat, jalan jeung leutik.
  4. Upami anjeun hoyong nyerat, teras lakukeun. Pilih topik heula. Di dieu anjeun dibéré kabebasan lengkep. Anjeun tiasa make arbitrariness komo arbitrariness. Tapi, supados henteu muka Amérika kadua kalina sareng henteu nyiptakeun mesiu deui, ulah aya anu parantos lami-lami.
  5. Nyanggakeun lamunan anjeun liar, nyekel leungeun anjeun. Ulah ngantep manehna ngudag jumlah garis. Langkung pondok sareng kirang sering anjeun nyerat, langkung sering anjeun diterbitkeun. Singgetan henteu ngarusak masalah. A elastis stretched mupus pensil teu hadé ti hiji unstretched.

Zadie Smith

www.reduxpictures.com

Panulis Inggris kontemporer, panulis laris White Teeth, Autograph Collector, sareng On Beauty.

  1. Upami anjeun murangkalih, pastikeun anjeun seueur maca. Méakkeun leuwih waktos on ieu ti on nanaon sejenna.
  2. Mun anjeun geus sawawa, coba maca karya anjeun kawas urang asing ngalakukeunana. Atanapi langkung saé, kumaha musuh anjeun bakal maca aranjeunna.
  3. Ulah elevate nelepon anjeun. Anjeun tiasa nyerat kalimat anu saé atanapi henteu. Teu aya jalan hirup salaku panulis. Anu penting nyaéta naon anu anjeun tinggalkeun dina halaman éta.
  4. Candak istirahat anu ageung antara nyerat sareng ngédit.
  5. Tulis dina komputer anu henteu nyambung ka Internét.
  6. Jaga waktos sareng rohangan damel anjeun. Malah ti jalma anu paling penting pikeun anjeun.
  7. Tong ngalieurkeun kahormatan sareng prestasi.