Kumaha miceun tinta tina baju: 8 cara basajan tur éféktif

Kumaha miceun tinta tina baju: 8 cara basajan tur éféktif

Naon anu anjeun kedah terang sateuacan anjeun ngamimitian ngumbah

  • Cara anu panggampangna sareng paling efektif pikeun ngaleungitkeun noda tinta nyaéta nyandak barang anu patri ka panyaring garing. Éta moal murah, janten pilihan ieu ngan ukur dina kasus baju anu didamel tina bahan anu hipu sareng mahal.
  • Ulah overstretch kalawan ngumbah. The fresher noda, nu leuwih gampang pikeun ngaleungitkeun. Lamun tinta geus didahar kana lawon, teu ngan domestik, tapi ogé métode profésional ngagunakeun réagen kimiawi bisa jadi daya teu upaya.
  • Sabisana, make agén beberesih sadia komersil nu nyebutkeun dina labél nu bisa nyabut mangsi. Olahan sapertos kitu gaduh komposisi kimia anu dipilih khusus anu paling efektif ngalawan ngambah tina pulpén.
  • Sateuacan nerapkeun produk kana noda, uji éta dina daérah baju anu teu jelas, sapertos kelim atanapi handapeun panangan dina jero baju. Ieu bakal mastikeun yén warna jeung tékstur lawon moal kapangaruhan.
  • Upami metodeu anu anjeun pilih henteu hasil, teraskeun kana anu salajengna.

Kumaha miceun tinta nganggo panghapus noda

Naon anu diperlukeun

  • Panghapus noda anu dipésér di toko atanapi sabun Antipyatin.
  • Sabun cuci.
  • Cai tiis.
  • pelvis leutik.

Naon anu kedah dilakukeun

Larapkeun panghapus noda kana tanda tinta atanapi gosok sapertos anu diarahkeun dina petunjuk pikeun produk anu anjeun pilih. Ninggalkeun pikeun 5-10 menit. Teras bilas ku cai tiis. Hapus noda sésana nganggo sabun cuci.

Kumaha miceun tinta jeung susu

Naon anu diperlukeun

  • Susu.
  • Kapas katun.
  • Cai suhu kamar.
  • pelvis leutik.
  • Nyeuseuh bubuk.

Naon anu kedah dilakukeun

Anggo pad katun pikeun nyebarkeun susu sacara ageung kana tanda pulpén. Ninggalkeun pikeun 20-30 menit. Pikeun pangaruh anu langkung ageung, sababaraha ibu rumah tangga nyarankeun ngarendam noda dina susu sababaraha jam, atanapi bahkan sapeuting.

Upami tinta tacan leungit lengkep, anjeun tiasa ngagosok lawon sakedik. Teras ngumbah baju ku mesin ku bubuk.

Kumaha miceun tinta jeung asam sitrat

Naon anu diperlukeun

  • jeruk nipis seger atawa asam sitrat kelas dahareun.
  • Cai suhu kamar.
  • pelvis leutik.
  • Bantalan katun.
  • Cuka.

Naon anu kedah dilakukeun

Bilas daérah baju anu diwarnaan ku pulpén dina cai. Lajeng soak katun Pad dina jeruk nipis atawa leyuran asam sitrat (satengah séndok téh kristal dina satengah gelas cai haneut, aduk tuntas) jeung gently rub kaen beueus.

Stills: @NINEL, toko baju luar / YouTube

Bilas asam ku cai, rub wewengkon kalawan cuka sarta bilas tuntas deui.

Kumaha miceun tinta ku rubbing alkohol

Naon anu diperlukeun

  • Amonium atanapi alkohol médis.
  • Bantalan katun.
  • Cai haneut.
  • pelvis leutik.

Naon anu kedah dilakukeun

Tuang alkohol rubbing kana noda tinta. Pikeun nembus cairan langkung jero, celupkeun bal katun dina alkohol sareng pencét leyuran kana lawon sababaraha kali. Ninggalkeun pikeun 20-30 menit.

Lajeng, taliti tur vigorously ngusap kokotor deui kalawan kapas moistened kalawan alkohol. Anjeun panginten kedah robih pikeun ngabersihan sababaraha kali.

Kumaha miceun tinta kalayan bubuk mustard

Upami anjeun hoyong nyobian metode ieu, perhatikeun yén mustard tiasa ngawarnaan lawon. Ku alatan éta, ulah ékspérimén sareng baju salju bodas atanapi baju jero – langkung saé milih pilihan beberesih anu béda pikeun aranjeunna.

Naon anu diperlukeun

  • bubuk mustard.
  • Cai.
  • Wadah leutik, sapertos piring jero.
  • Hiji sikat huntu heubeul.

Naon anu kedah dilakukeun

Aduk bubuk mustard dina cai saeutik nepi ka jadi mushy.

Ngagunakeun sikat huntu, generously nerapkeun campuran ka tanda ballpoint. Ulah digosok!

Pigura: @ Sadayana ngeunaan mesin cuci sareng alat-alat rumah tangga / YouTube

Ninggalkeun mustard pikeun 15 menit. Lajeng rub kalawan sikat huntu pikeun ngeunaan hiji menit tur bilas lawon tuntas. Malah bintik-bintik ageung ngaleungit lengkep saatos perawatan sapertos kitu.

Pigura: @ Sadayana ngeunaan mesin cuci sareng alat-alat rumah tangga / YouTube

Kumaha carana miceun tinta jeung baking soda sarta cuka

Naon anu diperlukeun

  • Soda kuéh.
  • Cuka.
  • Cai panas.
  • Sikat huntu.
  • Sabun cuci.

Naon anu kedah dilakukeun

Nyiapkeun solusi beberesih: tambahkeun sababaraha tetes cuka sareng hiji séndok téh baking soda kana satengah gelas cai, teras aduk. Larapkeun campuran sizzling kana noda.

Pigura: @ Sadayana ngeunaan mesin cuci sareng alat-alat rumah tangga / YouTube

Ninggalkeun dina 15 menit. Teras gosok noda sacara saksama ku sikat huntu sareng bilas kaen ku cai bersih.

Upami tanda kalam cai mancur masih katingali, bilas ku sabun cuci.

Kumaha ngusap tinta nganggo gliserin

Naon anu diperlukeun

  • Apoték gliserin.
  • Sikat huntu.
  • Cai haneut.
  • Nyeuseuh bubuk.
  • pelvis leutik.

Naon anu kedah dilakukeun

Ngagunakeun sikat huntu, oleskeun gliserin kana noda tinta. Nalika kaserep, nempatkeun kaen dina leyuran beberesih (sababaraha liter cai per séndok bubuk) sareng ngantepkeun 30 menit. Noda moal leungit, tapi bakal bulak.

Lajeng ngumbah pésta dina leyuran detergent sarua jeung bilas tuntas dina cai bersih.

Kumaha miceun tinta nganggo busa cukur

Naon anu diperlukeun

  • Busa cukur.
  • Cai haneut.
  • pelvis leutik.

Naon anu kedah dilakukeun

Peres busa cukur kana daérah anu kotor. Antosan dugi ka netep. Lajeng rub noda ogé kalawan leungeun Anjeun tur bilas ku cai bersih.