Kumaha nangtukeun karasa cai di bumi

Kumaha nangtukeun karasa cai di bumi

Teu karasa dina Nginum-cai disebut teuas. Dokumén kasang tukang pikeun pengembangan Pedoman WHO pikeun Kualitas Cai Nginum / cai WHO kalayan eusi uyah mineral anu luhur, utamina kalsium sareng magnesium. Uyah gampang endapan sareng ngawangun plak.

Pangwangunan ieu ngajantenkeun alat-alat rumah tangga, sapertos mesin pencuci piring atanapi mesin cuci, tiasa dioperasikeun bahkan tiasa ngarusak. Sareng kusabab éta, bak mandi salju bodas sareng tilelep gancang janten konéng, sareng permukaan palapis krom ditutupan ku noda awon.

Cara anu paling dipercaya pikeun terang kumaha cai teuas ngalir tina keran anjeun nyaéta ngirim tabung sampel cairan pikeun uji laboratorium. Anjeun tiasa mendakan alamat laboratorium dina jasa rujukan divisi Vodokanal régional anjeun.

Tapi karasa cai ogé ditangtukeun sacara mandiri. Ieu opat cara gancang sareng gampang pikeun ngalakukeunana.

1. Coba tes strips

Naon anu diperlukeun

  • Test strips pikeun nangtukeun karasa cai. Anjeun tiasa mésér éta di toko piaraan sareng pangecér alat. Alternatipna, strips pikeun nangtukeun tingkat asam-basa (pH) cairan.
  • cangkir.

Naon anu kedah dilakukeun

Tuang cai nu rék diukur karasa kana gelas. Celupkeun jalur uji kertas kalayan kuadrat réagen kana éta cair.

Pigura: @ Ngan Sidorov / YouTube

Leupaskeun strip jeung antosan ngeunaan hiji menit (durasi pasti dituduhkeun dina parentah). Dina pangaruh uyah mineral, réaksi kimia dimimitian sareng warna kuadrat tés bakal robih.

Pigura: @ Ngan Sidorov / YouTube

Pikeun nangtukeun karasa cai, bandingkeun warna dina jandela indikator sareng sampel dina petunjuk.

Upami Anjeun keur make strips pH, inget aturan umum: nu harder cai, beuki basa éta, nyaeta, nu leuwih luhur nilai pH. Sakumaha aturan, cai lemes boga pH kurang ti 7, cai teuas luhur Tingkat pH dina Cai Nginum / ATS Lingkungan 8,5.

2. Mésér méter uyah

Gadget ieu ngagaduhan dua éléktroda anu kedah direndam dina cai. Éléktroda nyiptakeun aliran éléktron sareng ngarékam konduktivitas éléktrik cairan, anu raket patalina sareng jumlah magnesium sareng uyah kalsium.

Pigura: @Sergey MW / YouTube

Naon anu diperlukeun

  • Méter uyah.
  • Sagelas atanapi wadah anu sanés.

Naon anu kedah dilakukeun

Tuang cai, karasa anu anjeun hoyong ukur, kana gelas, teras turunkeun éléktroda méteran uyah ka dinya.

Alat bakal ngarobah konduktivitas éléktrik cairan kana unit karasa cai anu ditarima di nagara tinangtu, sareng nunjukkeun hasilna dina layar.

Di Féderasi Rusia, unit pangukuran nyaéta anu disebut gelar karasa (° F), anu ogé 1 mg-eq / l. Méter uyah anu disertipikasi dina Féderasi Rusia dianggo dina sistem ieu.

Teu karasa cai dianggap teuas. Cai lemes. Cai teuas. Konversi hijian (derajat) tina karasa cai. Standar karasa cai. Tabél nilai karasa cai. Lelembutan cai. Kumaha carana miceun karasa cai / Téknik Buku Panduan. Tabél cai DPVA.ru kalayan indikator langkung ti 10 ° J. A nilai ti 2 nepi ka 10 ° W pakait jeung cai teuas sedeng.

3. Paké sabun laundry

Metoda ieu dumasar kana salah sahiji fitur konci cai teuas: Teu karasa dina Nginum-cai goréng. Dokumén latar tukang pikeun ngembangkeun Pedoman WHO pikeun Kualitas Cai Nginum / lathers WHO dihasilkeun. Éta peryogi percobaan kimia sakedik.

Naon anu diperlukeun

  • Sabun cuci.
  • Parut.
  • Timbangan dapur éléktronik.
  • Sendok tea.
  • Cai sulingan. Anjeun tiasa mésér di toko hardware atanapi SPBU.
  • Tumbler.
  • Pangawasa.
  • Gelas ukur kapasitas 1 liter atanapi jar liter.

Naon anu kedah dilakukeun

Ngilu sakedik sabun cuci dina parut sareng ukur persis 1 g dina timbangan.

Pigura: @Sergey MW / YouTube

Teundeun sabun dina gelas jeung tambahkeun 3-4 sendok cai sulingan warmed. Gently, ku kituna teu ngabentuk loba busa, aduk nepi ka sagemblengna bubar.

Teras, nganggo pangawasa, tambahkeun cai sulingan ka jangkungna (dina milimeter) sami sareng persentase asam lemak dina sabun. Salaku conto, upami anjeun nyandak sabun standar anu dilabélan 72%, jangkungna cai dina gelas kedahna 72 mm. Émut yén pan kaca ogé ngagaduhan ketebalan anu tangtu, janten ukur kolom cai ti handap, sanés tina permukaan méja.

Stills: @Sergey MW / YouTube

Aduk deui leyuran sabun gently. Cabut busa gently lamun geus kabentuk. Ayeuna aya seueur sabun dina unggal séntiméter kolom cai pikeun ngabeungkeut sadaya uyah karasa dina 1 liter cai sulingan, upami konsentrasina nyaéta 1 ° dH (gelar karasa Jerman).

Tuang 0,5 liter cai tiis kana gelas ukur atanapi toples. Tuang solusi sabun kana wadahna dina aliran ipis jeung aduk gently nepi ka aya bewara yén busa bodas stabil geus kabentuk dina beungeut cairanana. Penampilanna hartosna sabun parantos ngabeungkeut uyah karasa.

Stills: @Sergey MW / YouTube

Ukur jangkungna larutan sabun anu sésana dina gelas sareng ngirangan tina jangkungna aslina. Janten anjeun terang sabaraha séntiméter solusi anu dituang kana wadah ukur.

Unggal séntiméter leyuran dituang kabeungkeut jumlah uyah karasa pakait jeung 2 ° dH dina satengah liter cai ketok. Ieu ngandung harti yén upami, contona, 6 cm solusi kedah dituang pikeun nyiptakeun busa, karasa cai ketok nyaéta 12 ° dH.

Pikeun ngarobah derajat Jérman kana anu dianggo dina Féderasi Rusia, anjeun tiasa nganggo kalkulator online Kalkulator karasa cai / Mosvodokanal dina situs wéb Mosvodokanal. 12 ° dH = 4,3 ° F, nu pakait jeung cai teuas sedeng.

4. Paké eunteung

Metoda ieu bakal ngidinan Anjeun pikeun nebak sabaraha teuas cai ngalir tina keran. Tapi moal masihan harti husus.

Naon anu diperlukeun

  • Eunteung.
  • Pipet.
  • Sulingan atawa cai pindang.

Naon anu kedah dilakukeun

Ngagunakeun pipette a, nerapkeun tetes sulingan tur ketok cai kana beungeut kaca horizontal. Antosan dugi cair ngejat. Lajeng analisa dua specks kalawan sédimén sésana dina kaca.

Beuki jenuh sédimén tina cai keran, beuki béda tina ngambah cai sulingan anu ampir teu katingali, langkung luhur karasana.