Kumaha ngabersihan siling manteng supados katingalina énggal

Kumaha ngabersihan siling manteng supados katingalina énggal

Naon manteng ceilings

Siling manteng didamel tina pilem PVC sareng lawon. Anu mimiti rada unpretentious, aranjeunna tiasa dikumbah tanpa masalah. Anu kadua rada sesah pikeun ngabersihan, tapi tetep realistis. Ieu kumaha carana ngadamel tantangan ieu.

Kumaha ngabersihan siling manteng PVC

Naon anu diperlukeun

  • detergent dishwashing (atawa cai soapy, atawa detergent husus pikeun meresihan siling);
  • pel;
  • cai;
  • lawon microfiber;
  • stepladder atawa tabel solid;
  • pikeun ceilings herang, kaca cleaner atawa 50 g vodka.

Naon anu kudu urang pigawé

Campur hiji séndok sabun cuci piring sareng 3 liter cai. Upami nganggo pembersih siling khusus, turutan petunjuk dina bungkusan.

Pigura: LOVISOVET / YouTube

Soak lawon dina leyuran jeung wring kaluar. Kahiji coba sagala detergent dina bagian sisi siling: panawaran, ninggalkeun pikeun 10 menit jeung bilas. Upami henteu aya tanda sareng corétan anu tinggaleun, maka anjeun tiasa ngamimitian ngumbah sakumna permukaan.

Pigura: LOVISOVET / YouTube

Nangtung dina tangga atawa méja jeung lalaunan nyapu pel sapanjang siling sapanjang témbok. Ngajalankeun dina garis lempeng, gerakan sirkular bisa ninggalkeun corétan. Entong pencét dina pel: gampang pisan ngarusak pilem siling ku gerakan anu teu sopan.

Gently ngumbah sakabéh siling dina garis lempeng, rinsing rag ti jaman ka jaman.

Pigura: LOVISOVET / YouTube

Upami kanvas anjeun matte, ieu mangrupikeun tungtung padamelan. Upami herang, teras aya hiji léngkah deui. Nyokot sagelas cleaner atawa nyiapkeun solusi alkohol: 50 g vodka dina 0,5 liter cai.

Pigura: LOVISOVET / YouTube

Dampen hiji rag jeung squeeze ogé. Scrub siling jeung mortir pikeun miceun tanda pel jeung nambahkeun caang ka beungeut cai.

Pigura: LOVISOVET / YouTube

Kumaha ngabersihan siling manteng lawon

Kusabab interlacing serat, siling lawon rada sesah pikeun dijaga, sareng beberesih garing langkung cocog pikeun aranjeunna. Tapi upami siling kotor pisan sareng beberesih baseuh penting pisan, maka éta ogé tiasa dilakukeun nyalira.

Kumaha garing ngabersihkeun siling lawon

Naon anu diperlukeun

  • lawon microfiber;
  • sikat jeung bristles lemes;
  • a stepladder atawa méja sturdy.

Naon anu kudu urang pigawé

Nangtung dina stepladder a, leumpang kalayan lawon lemes ngaliwatan sakabéh siling, oyag kaluar lebu ti dinya ku gerakan pondok lampu, tanpa mencét. Lamun kokotor leutik atawa cobwebs geus kabentuk dina siling, ngabersihan aranjeunna ku sikat lemes.

Kumaha baseuh ngabersihan siling lawon

Naon anu diperlukeun

  • Pembersih lawon (biasana dijual salaku aerosol atanapi botol semprot)
  • lawon microfiber atawa lawon bébas lint séjén;
  • sikat lemes.

Naon anu kudu urang pigawé

Baca parentah pikeun agén beberesih anjeun: nuances bisa rupa-rupa salila pamakéan. Larapkeun produk kana lawon siling nganggo jaringan atanapi, upami aerosol, nyemprotkeun kana siling.

Ninggalkeun dina sababaraha menit pikeun pangaruh produk. Cabut eta ku sikat lemes atawa kaen beueus. Ulah baseuh teuing siling, disebutkeun eta bakal nyandak lila nepi ka garing.

Kumaha carana miceun noda tina siling manteng

Upami siling patri ngan ukur dina hiji atanapi dua tempat, maka anjeun moal tiasa nyeuseuh sadayana, tapi ngan saukur ngaleungitkeun noda. Hadé pisan mun éta hatch aranjeunna langsung bari aranjeunna seger.

Kumaha carana miceun noda gajih

Larapkeun sabun cuci piring kana lawon microfiber sareng gosokan sakedik noda dugi ka larut. Teras cabut produk nganggo spons anu bersih sareng beueus sareng blot daérah dimana anjeun damel ku kaén lemes garing atanapi anduk kertas.

Kumaha ngabersihan noda bocor

Upami noda konéng tetep dina siling saatos dibanjir ku tatangga, cobian nganggo bubuk cuci anu gaduh pangaruh pemutihan. Ngaleyurkeun hiji séndok bubuk dina liter cai haneut jeung ngumbah noda, lajeng leumpang ngaliwatan beungeut cai kalawan bolu dipped dina cai bersih.

Hidrogén péroxida ogé tiasa ngabantosan. Hal ieu dilarapkeun ku beueus, well-wrung-kaluar spons dina siling lajeng dikumbah ku kokotor.

Ogé, pikeun lawon PVC, anjeun tiasa nganggo amonia dina leyuran sabun dina nisbah 1: 1.

Kumaha miceun noda cet

Gancang, bari cet masih seger, miceun noda ku lawon garing. Lamun cet geus garing, moisten eta kalawan sababaraha tetes cai sarta sanggeus 5-7 menit coba mupus noda. Lamun teu leyur ku cai, make swab katun titik noda jeung roh bodas atawa pangleyur séjén, jadi Kade ulah noél siling sorangan. Ngusap kaluar cet diluted kalawan swab katun sejen atawa bolu.

Kumaha miceun noda spidol

Pananda alkohol diusap ku vodka atanapi cai sabun ditambah alkohol. Spidol dumasar cai tiasa dikumbah ku cai sabun biasa.

Kumaha carana miceun noda saos tomat

Ngusap sagala noda seger ku bolu beueus. Ngumbah ngambah sésana ku detergent dishwashing jeung bilas ku cai bersih. Lamun noda geus heubeul, panawaran lebu soda diluted kalawan cai dina eta sarta ninggalkeun pikeun menit 10. Ngusap kaluar kalawan kaen microfiber.

Naon teu bisa dikumbah manteng ceilings

Kanvas ti mana siling dijieun gampang ruksak, jadi kudu ati-ati nalika nanganan éta. Cabut cingcin atanapi pake sarung tangan karét sateuacan beberesih. Plafon manjang teu tiasa dibersihkeun:

  • acetone, asam jeung pangleyur agrésif séjén;
  • cai panas teuing;
  • abrasives sarta spons teuas.

Naon anu kudu dipigawé pikeun nyeuseuh siling manteng sakumaha jarang-gancang

  • Paké lawon microfiber pikeun ngusap lebu jeung kokotor lampu kaluar siling unggal sababaraha bulan.
  • Sateuacan masang siling manteng, pariksa kaayaan pipa: noda bocor hese dipiceun.
  • Éta langkung saé henteu ngaroko di rohangan, upami siling bakal koneng.
  • Lamun sarang lalab geus kabentuk di juru, ulah make vacuum cleaner pikeun ngabersihan, tapi pel ku rag bersih.
  • Sakali langit-langitna patri, usap langsung bari kokotorna seger.
  • Eta sia nyieun lawon manjang di kamar mandi ngan lamun boga tiung alus, disebutkeun eta bisa jadi beueus sarta patri.