Kumaha ngagentos kabiasaan tuang anu goréng ku anu saé

Kumaha ngagentos kabiasaan tuang anu goréng ku anu saé

1. Nyimpen hiji diary dahareun

Éta bakal ngabantosan anjeun terang naon kabiasaan tuang anu anjeun gaduh ayeuna. Tetep rékaman sapanjang minggu.

  • Tuliskeun persis naon anu anjeun tuang, sabaraha, sareng jam sabaraha.
  • Nyokot catetan ngeunaan kumaha anjeun ngarasa: lapar, stressed, bosen, capé. Ieu bakal ngajelaskeun naha anjeun tuang nanaon. Contona, anjeun bosen di gawe jeung meuli bar coklat.
  • Dina ahir minggu, marios catetan anjeun sareng ngaidentipikasi kabiasaan tuang anjeun. Putuskeun mana anu anjeun hoyong robih.

Entong nyetél seueur tujuan pikeun diri anjeun sakaligus; gerakkeun laun-laun. Ngawatesan diri ka dua atawa tilu gol pikeun ngamimitian. Contona, saperti kieu:

  • nginum susu skim tinimbang susu sakabeh;
  • inuman leuwih cai sapopoe;
  • tinimbang manisan, tuang buah pikeun dessert;
  • nyandak snacks cageur sarta kadaharan homemade sareng anjeun dahar beurang;
  • diajar ngabedakeun antara lamun dahar, sabab anjeun lapar, jeung iraha, ti stress atawa bosen.

2. Identipikasi pemicu

Pikirkeun naon anu nyababkeun kabiasaan ieu. Panginten hal di lingkungan anjeun ngadorong anjeun tuang nalika anjeun henteu lapar. Atawa pilihan dahareun dipangaruhan ku émosi. Pariksa éntri diary dahareun anjeun sareng lingkari pemicu anu ngulang deui. Salaku conto:

  • Anjeun nempo hal ngeunah di dapur atawa dina mesin vending;
  • anjeun tuang bari ningali serial TV;
  • anjeun stressed jam gawé atawa di wewengkon séjén;
  • anjeun capé sanggeus sapoé digawé, tapi euweuh geus siap pikeun dinner;
  • Anjeun kudu dahar junk dahareun di gawe;
  • Anjeun gaduh junk dahareun pikeun sarapan;
  • ku tungtung poé, rék mangga diri kalawan hal.

Difokuskeun hiji atawa dua pemicu nu seuneu paling. Pikirkeun kumaha carana nyingkahan aranjeunna.

  • Ulah lulus mesin vending dina jalan ka tempat gawe.
  • Nyiapkeun tuangeun sateuacanna atanapi nyiapkeun bahan kadaharan pikeun gancang ngatasi wengi ieu.
  • Ulah nyimpen jajanan teu séhat di imah. Lamun batur di rumah tangga meuli eta, nyimpen eta kaluar tina tetempoan.
  • Nyarankeun mésér buah tibatan manisan pikeun rapat padamelan anjeun. Atawa mawa aranjeunna misah pikeun diri.
  • Inuman cai mineral tinimbang jus sareng soda.

3. Ngaganti kabiasaan heubeul ku nu anyar

Manggihan alternatif pikeun snacks teu damang

  • Upami anjeun tuang manisan dina ahir dinten pikeun ngecas batré anjeun, pilih sacangkir tea herbal sareng sakeupeul almond. Atanapi jalan-jalan pondok nalika tanaga anjeun turun.
  • Dahar buah sareng yogurt kanggo jajan soré anjeun.
  • Gantina mangkok permen, nempatkeun piring buah atawa kacang dina méja.
  • Lalajo ukuran porsi anjeun. Hese dahar sababaraha chip atawa junk food sejenna mun anjeun boga sakabeh tumpukan di hareup anjeun. Sisihkeun bagian leutik dina piring sareng piceun sésana.

Dahar lalaunan

Bari nyapek, nempatkeun garpu anjeun dina piring. Ngan ngegel off kacamatan salajengna nalika anjeun ngelek nu saméméhna. Upami anjeun tuang gancang teuing, burih anjeun moal gaduh waktos pikeun nunjukkeun yén rasa lapar anjeun wareg. Hasilna, anjeun overeat.

Kumaha anjeun terang upami anjeun tuang gancang teuing? Ngeunaan 20 menit sanggeus dahar, anjeun bakal aya bewara nu overeating.

Dahar ngan nalika anjeun lapar

Ulah coba tenang jeung dahareun, Anjeun ngan overeat. Pikeun ngarasa langkung saé, nelepon ka anu dipikacinta atanapi jalan-jalan.

Hayu otak jeung awak bersantai. Istirahat pikeun ngaleungitkeun setrés tanpa tuang.

Rencanana tuangeun anjeun

  • Mutuskeun sateuacanna naon anu anjeun tuang pikeun ngahindarkeun pameseran impulsif.
  • Dina awal minggu, mutuskeun naon nu bakal masak pikeun dinner jeung meuli bahan kadaharan. Ieu bakal ngajadikeun anjeun kirang tempted dahar kadaharan gancang dina jalan balik ti pagawean.
  • Nyiapkeun sababaraha bahan pikeun dinner sateuacanna. Contona, potong sayuran. Lajeng magrib bakal nyandak kirang waktos masak.
  • Cobaan sarapan anu ngeunah supados anjeun henteu resep tuangeun anu amis sateuacan tuang siang. Mun anjeun teu lapar isuk-isuk, dahar buah, inuman sagelas susu atawa smoothie a.
  • Mibanda dahar beurang hearty sarta snack cageur saméméh dinner. Mangka anjeun moal maot kalaparan magrib jeung teu dahar teuing.
  • Ulah skip hidangan. Upami teu kitu, waktos salajengna anjeun overeat atanapi tuang hal ngabahayakeun.

Lamun anjeun geus robah hiji atawa dua kabiasaan dahar goréng, ngaléngkah ka salajengna. Candak waktos anjeun sarta ulah berate diri. Bakal butuh waktu. Anu paling penting, ulah nyerah.