Kumaha Ngangkat Pangusaha

Kumaha Ngangkat Pangusaha

Sakumaha anjeun terang, murangkalih janten sapertos kolotna. Upami anjeun gaduh usaha, anak anjeun langkung dipikaresep janten wirausaha nalika dewasa. Tapi sanajan teu saurang ogé boga bisnis sorangan di kulawarga anjeun, anjeun tiasa ngabentuk di barudak dangong katuhu kana duit jeung cara earn duit, piara pendekatan kreatif pikeun digawé sarta mastikeun masa depan cemerlang.

Naon anu ceuk kolot anjeun ngeunaan kauangan? Pasti duit éta dibikeun pikeun gawé dipigawé. Loba jalma datang nepi ka sistem ganjaran pikeun barudak maranéhanana. Salaku conto, pikeun nyandak sampah, ngabersihkeun apartemen sareng ngadamel nilai dina buku harian, murangkalih nampi artos saku.

Inget ganjaran anjeun salaku murangkalih, anjeun bakal nyadar yén anjeun nampi sakedik kanggo padamelan. Ieu jelas yén kolotna fed, pakéan anjeun sarta méakkeun leuwih ti anjeun tiasa recoup kalawan chores rumah tangga, tapi dina taun mimiti kahirupan nu sikep kana duit jeung cara earning eta iklas handap.

Meureun éta patut revising sistem pamayaran pikeun anak anjeun dina raraga ngabentuk dangong bener kana karya jeung keuangan di anjeunna?

Ieu sababaraha palajaran anu saé sareng anu goréng anu ngagambarkeun hubungan antara kolot sareng sikep damel engké.

Pangajaran goréng

1. Meunang bayaran pikeun waktu jeung tugas

Pagawe gajih ngajual waktosna ka pangusaha pikeun ngarengsekeun tugas-tugas anu tangtu. Anjeun datang ka kantor, ngalakukeun naon kudu, pikeun 8-10 jam jeung dibayar pikeun eta.

Pikeun pagawé, komoditi anu dijualna nyaéta waktos. Masalahna, anjeun moal tiasa ngadamel artos upami anjeun henteu gaduhna (kusabab gering atanapi cilaka). Upami perusahaan horéam ngagaleuh waktos anjeun sabab henteu ngagaduhan tugas anu cekap, maka anjeun moal nampi padamelan henteu paduli bakat anjeun.

Pangusaha ngajual ide sareng produk. Aranjeunna henteu dibayar kanggo waktos sareng tenaga kerja, tapi pikeun ideu anu didamel pikeun ngarengsekeun masalah masarakat sareng masihan padamelan. Aranjeunna nyiptakeun perusahaan sareng sistem anu ngahasilkeun artos tanpa ngalibatkeun pangusaha.

Ku Mayar anak anjeun pikeun ngalakukeun chores rumah tangga, anjeun masihan anjeunna model nu earnings ngan bisa dumasar kana waktu jeung tugas, tapi ieu teu masalahna.

2. Jieun minimum

Salaku murangkalih, sadayana hoyong damel gancang-gancang supados tiasa maén. Budakna henteu reueus kana naon anu parantos dilakukeun kumargi anjeunna dibayar kanggo waktosna. Kolot mindeng scold barudak pikeun kualitas goréng kinerja, tapi kids hayang ngalakukeun sagalana gancang, meunang leupas tina eta jeung poho.

Sikep pikeun digawé ieu mindeng dibawa nepi ka dewasa: pagawe teu nyoba ngalakukeun pakasaban ogé alatan maranéhanana dibayar pikeun waktu, maranéhanana henteu museurkeun hasilna. Tangtu, teu sadaya jelema ngalakukeun ieu, tapi loba ngalakukeun.

Pangusaha, di sisi anu sanés, nyobian ngalaksanakeun padamelan sabisa-bisa. Gairah maranéhanana pikeun bisnis jeung kualitas aksi mangrupa investasi di mangsa nu bakal datang. Ukuran panghasilan maranéhanana langsung gumantung kana kumaha bener maranéhna ngalakukeun sagalana.

3. Gawé heula, tuluy senang

Lamun anjeun dibayar pikeun ngarengsekeun tugas, hirup dibagi jadi dua halves. Salah sahijina, karya, nu dianggap salaku jahat perlu, jeung kadua, hiburan.

Nalika anjeun mayar anak anjeun pikeun ngabersihan sareng ngaluarkeun sampah, anjeun ngabentuk sikep éta. Sarerea terang yen pikeun kabagjaan hiji jalma, karya kudu mawa kabagjaan. pagawe upah, kumaha oge, teuing mindeng boga fitur ieu: antosan sadayana minggu pikeun sabtu minggu salaku libur, sarta mertimbangkeun Senén dinten awon dina saminggu.

Pangusaha, sahenteuna anu saé, henteu ngagaduhan sikep ieu. Jalma-jalma bisnis nyata ngajantenkeun gairahna sareng henteu damel kanggo sabtu minggu. Aranjeunna hirup pikeun ngajawab masalah jeung nyieun kasempetan.

Janten, ieu mangrupikeun tilu palajaran pikeun ngabantosan anjeun ngagedekeun anak anjeun salaku jalma anu sangsara anu henteu gairah kana padamelanna sareng parantos ngantosan Jumaah saminggu. Upami anjeun ngokolakeun sumanget wirausaha dina anjeunna, gambar ieu tiasa robih.

palajaran alus

1. Tugas teu dibayar

Gantina mayar anak pikeun pagawean di imah, Anjeun kudu ngajelaskeun ka anjeunna yén ieu téh ngan tanggung jawab kulawarga nu anjeunna tanggung jawab. Kolot ogé ngalaksanakeun tugas anu diperyogikeun, janten sadayana adil.

Hiji-hijina kabungahan anu bakal ditampi ku murangkalih tina padamelan rumah tangga sanés ganjaran moneter, tapi kapuasan tina kanyataan yén anjeunna ngalakukeun anu saé. Anjeunna kedah ngartos yén tanggung jawab mangrupikeun bagian anu penting dina kahirupan.

2. Duit pikeun ngarengsekeun masalah

Pikeun ngajar anak anjeun mikir lega sarta manggihan cara pikeun earn duit, anjeun tiasa ngajelaskeun ka anjeunna yén anjeun ngan bakal mayar pikeun ngajawab masalah. Hayu anjeunna manggihan di luar tanggung jawab na nu bisa kumaha bae ningkat.

Salaku conto, upami murangkalih ningali yén mobil anjeun kotor sareng nawiskeun pikeun nyeuseuh, anjeun tiasa satuju mayar jasana. Ngabersihan rohangan dina balkon atanapi di pacilingan tina hal heubeul, ngalakukeun sababaraha pamutahiran séjén di imah, hayu anak anjeun néangan masalah anu bisa direngsekeun dina urutan nyieun duit dina ieu.

Sikep sapertos kitu bakal ngabantosan anjeunna dina dewasa, sabab éta leres-leres anu dilakukeun ku pangusaha: aranjeunna mendakan kasusah atanapi kasulitan, dina ngaleungitkeun anu anjeun tiasa kéngingkeun artos.

3. bisnis badag merlukeun rencana badag.

Ieu rada mungkin yen anak, pamikiran ngeunaan kumaha carana meunang duit pikeun ngarengsekeun masalah, bakal manggihan cara pikeun nyieun duit dina hal sadaya waktu. Ieu tiasa janten bantosan biasa anu sanés bagian tina padamelanna, atanapi bahkan di luar bumi.

Tugas anjeun bakal ngajelaskeun hukum dasar bisnis ka anak anjeun. Sadaya ieu tiasa dilakukeun dina bentuk kaulinan anu ngahibur.

Salaku conto, anjeun tiasa nyarioskeun ka anak anjeun ngeunaan investasi dina usaha, nyaéta, ngajelaskeun yén anjeun kedah mésér bahan pikeun bisnis anjeun. Pikeun gaduh klien, anjeunna peryogi iklan, sareng anjeun tiasa mikirkeun konsép pamasaran babarengan.

Mun anjeun dina bisnis, éta moal hésé pikeun ngabejaan anak anjeun ngeunaan sagala aspek bisnis saeutik na. Ieu bakal ngajarkeun budak anjeun ngeunaan perencanaan bisnis.

4. Kahirupan téh gawé sarta maénkeun dina waktos anu sareng

Barudak resep ngawangun: aranjeunna lengkep dihakan ku bata Lego sareng prefab.

Ngagunakeun conto ieu, anak bisa dipedar yén palaksanaan proyék sorangan kawas hiji kaulinan seru nu bisa meunang duit lamun manggihan gagasan metot.

Tangtosna, unggal budak peryogi pendekatan sorangan. Pikiran di luhur ngan ukur arah pikeun ngembangkeun sistem ganjaran anjeun.

Catet yén atikan sapertos kitu henteu ngajamin yén anak anjeun pasti bakal muka usaha sorangan. Tapi pendekatan kreatif kana cara earning jeung sikep katuhu pikeun digawé pasti bakal mantuan manéhna dewasa.