Naha nyeri tikoro sareng naon anu kudu dilakukeun

Naha nyeri tikoro sareng naon anu kudu dilakukeun

Sensasi scratching pikaresepeun anu ngajadikeun anjeun hoyong batuk, salah sahiji varian nyeri Tikoro / NHS. Éta hartosna yén aya anu salah dina tikoro.

Untungna, ieu umumna henteu bahaya teuing.

Ti mana asalna nyeri tikoro

Ieu mangrupikeun anu paling umum Naha anjeun tiasa nyeri tikoro tina bobo sareng jandela anjeun kabuka? / alesan Cleveland klinik.

1. Anjeun ngambekan hawa garing

Ieu sering kajantenan dina usum tiis, nalika jandéla ditutup di enggon sareng dina waktos anu sami batré atanapi pamanas dihurungkeun. Dina kaayaan kitu, kalembaban hawa turun gancang.

Mémbran mukosa tikoro ogé leungiteun Uap, sarta prosés ieu ngajadikeun sorangan dirasakeun ku iritasi slight tina nyeri tikoro / Mayo Clinic, rarasaan saolah-olah tikoro nyeri.

Pangaruh anu sami lumangsung upami anjeun ngambekan hawa garing pikeun alesan anu sanés, sapertos angin tiis atanapi garing, angin panas.

2. Haseup atawa zat irritating séjén sabudeureun anjeun

Tikoro nyeri / Mayo Clinic bisa tickle jeung scratch dina tikoro tina haseup bako, smog, knalpot mobil, lebu, bau bahan kimia, contona, ngabodaskeun atawa sababaraha produk rumah tangga caustic lianna. Sok sanajan seungit parfum batur tiasa ngaganggu anjeun upami anjeun peka kana bahan-bahanna.

3. Anjeun ngambekan ngaliwatan sungut anjeun

Ieu cara séjén pikeun gancang garing kaluar mémbran mukosa. Hawa asup ngaliwatan sungut, tanpa Uap awal dina passages nasal, accelerates évaporasi Uap tina beungeut jero tikoro.

Biasana, jalma mimiti ngambekan ngaliwatan sungut kusabab dua alesan:

  • Anjeunna sesak napas, contona, sabab anjeunna leumpang atawa ngajalankeun gancang teuing. Dina hal ieu, urang cobaan pikeun nangkep saloba mungkin hawa sarta ngelek eta kalawan sungut urang ogé. Upami hawa garing dina waktos anu sami (nyaéta anjeun ngalih dina tiis), kesangna tiasa kuat pisan anu bakal nyababkeun serangan batuk garing.
  • Irung maneuh. Ieu lumangsung kalawan colds atawa alergi. Nanging, kaayaan ieu tiasa nyababkeun nyeri tikoro sorangan.

4. Anjeun geus bray tiis

Biasana, patogén SARS nyerang jalma ngaliwatan saluran pernapasan (pernapasan). Jeung awak, pikeun membela diri, ngaronjatkeun produksi mukus, jadi irung runny lumangsung.

Upami seueur teuing mukus anu disékrésikeun, éta mimiti ngalir dina jalur anu disebut postnasal, sapanjang tonggong pharynx. Ieu tiasa ngairitasi tikoro sareng nyababkeun sensasi scratching anu teu pikaresepeun.

5. Anjeun alérgi

Contona, musiman, sari. Atawa kaluar-musim, pikeun lebu, kapang, dander piaraan.

Dina hal ieu, zat allergen, asup kana saluran pernapasan, ngabalukarkeun iritasi, nu manifests sorangan, kaasup nyeri tikoro.

6. Anjeun gaduh heartburn

Heartburn, kaayaan di mana eusi lambung naék kana esophagus. Prosés ieu disebut ogé réfluks asam (réfluks, gerakan mundur dibandingkeun normal). Kadangkala kacida kuatna nepi ka asam lambung nepi ka tikoro. Sarta eta irritates tembok na, ngabalukarkeun sensasi tickling.

7. Anjeun gaduh inféksi baktéri

Sinusitis, tonsillitis, radang tenggorokan, sarta prosés radang séjén nasopharynx disababkeun ku baktéri (chlamydia sarua) ogé bisa mangaruhan kaayaan tikoro. Beuki sering eta hurts, tapi palanggaran bisa nyieun sorangan ngarasa jeung rasa kagaringan, kesang.

Naon anu kudu dipigawé lamun aya nyeri tikoro

Biasana, anjeun tiasa ngaleungitkeun ngarareunah ku cara anu sederhana. Ieu Naon Anu Anjeun Bisa Nyeri Tikoro Tina Saré Kalayan Jandéla Kabuka Disarankeun? / Ahli Klinik Cleveland ti Klinik Cleveland (AS):

  • Inuman sagelas cai, teh, compote. Ieu bakal moisturize tikoro anjeun sarta umumna mantuan tetep anjeun hidrasi.
  • Hurungkeun humidifier. Boh nempatkeun hiji badag, kaen beueus dina luhureun radiator, atawa nempatkeun hiji kaléng cai kabuka dina jandela. Ieu mangrupikeun cara pikeun ngajantenkeun iklim jero ruangan normal deui.
  • Mandi haneut. Ieu ogé bakal mantuan moisturize mémbran mukosa.
  • Ulah ngambekan ngaliwatan sungut anjeun.
  • Upami irung anjeun diblokir, cobian gancang-gancang ngaleungitkeun masalahna. Kumaha, kami nyerat sacara rinci di dieu. Sacara umum, paké semprot nasal moisturizing saline sareng tetes vasoconstrictor upami diperyogikeun.
  • Lamun nyangka nyeri tikoro bisa jadi réaksi kana haseup, hawa polusi, atawa zat alérgi, pindah ka hawa seger di wewengkon well-ventilated bebas iritasi.

Tapi upami tikoro anjeun nyeri tikoro salami 2-3 minggu berturut-turut, sanaos anjeun ngalembabkeun hawa, ulah ngambekan haseup sareng ampir yakin yén anjeun henteu ngagaduhan pilek, atanapi alergi, atanapi heartburn, atanapi upami kesang dibarengan ku muriang tinggi sareng nyeri tikoro, anjeun kedah ngahubungi dokter. Pikeun ngamimitian, therapist a. Anjeunna bakal naroskeun anjeun ngeunaan gejala anjeun, gaya hirup, tingali tikoro anjeun, ngalaksanakeun pamariksaan. Panginten anjeunna bakal masihan anjeun rujukan pikeun tés. Sareng dumasar kana hasil pamariksaan, anjeunna bakal nyarankeun kumaha ngaleungitkeun ngarareunah. Atanapi anjeunna bakal ngirim anjeun pikeun naséhat tambahan ka spesialis khusus.