Naha sikep anu saé leres-leres ngajamin tonggong anu séhat?

Naha sikep anu saé leres-leres ngajamin tonggong anu séhat?

Naon sikep anu saé sareng naha éta mangaruhan kaséhatan tonggong anjeun?

Tanda-tanda sikep anu hadé ditampi ku A. Smythe, M. Jivanjee. Sikep anu lempeng sareng sempit: Konsep klinis ayeuna / Jurnal Praktek Umum Australia ngitung tonggong datar kalayan kurva fisiologis sakedik di daérah thoracic (kyphosis) sareng tonggong handap (lordosis), taktak dilempengkeun, sareng posisi beuheung lempeng.

Dina waktos anu sami, dina taun 1967, Profesor John Keeve nyerat ka JP Keeve. Kabugaran, sikep jeung mitos kaséhatan sakola séjén dipilih / The Journal of kaséhatan sakola yén sains teu ngarojong mangpaat hiji idéal sikep estetika pikeun kaséhatan deui. Leuwih ti 50 taun geus kaliwat, sarta masih euweuh bukti dipercaya ngeunaan ieu.

Dina panalungtikan 1. C. Tüzün, I. Yorulmaz, A. Cindaş. Nyeri tonggong sareng sikep / Rheumatology klinis 2. D. Grob, H. Frauenfelder, AF Mannion. Asosiasi antara curvature tulang tonggong cervical sareng nyeri beuheung / jurnal tulang tonggong Éropa 3. T. Widhe. Tulang tonggong: sikep, mobilitas sareng nyeri. Hiji studi longitudinal ti budak leutik nepi ka rumaja / Éropa tulang tonggong Journal volume4. KV Richards, DJ Beales, AJ Smith. Kluster Sikep Beuheung jeung Asosiasi Maranéhna Jeung Faktor Biopsychosocial jeung Nyeri Beuheung di rumaja Australia / Terapi fisik di déwasa, barudak, jeung rumaja kapanggih aya sambungan antara kurva tulang tonggong jeung kaséhatan. Kacindekan sarua kahontal ku mariksa L. Tsai, T. Wredmark. Sikep Tulang tonggong, Mobilitas Sagittal, sareng Peunteun Subyektif Masalah Balik di Urut Senam Elit Awéwé / Tulang tonggong urut tukang senam elit.

Dina dua ulasan 1. CTV Swain, F. Pan, PJ Owen. Taya konsensus dina kausalitas tina postures tulang tonggong atawa paparan fisik sarta nyeri deui low: A review sistematis ulasan sistematis / Journal of biomechanics 2. L. Manchikanti, V. Singh, FJE Falco. Epidemiologi nyeri deui low di déwasa / Neuromodulation makalah ilmiah ogé teu ningali sambungan antara sikep jeung nyeri deui.

Panginten sanés posisi tulang sareng sendi éta sorangan, tapi kumaha gerakna. Élmuwan nyarankeun yén masalah deui bisa timbul alatan bener H. Cramer, URANG Mehling, FJ Saha. Kasadaran postural sareng hubunganana sareng nyeri: validasi alat inovatif anu ngukur kasadaran sikep awak dina penderita nyeri kronis / Gangguan Musculoskelet BMC 2. C. Koch, F. Hänsel. Nyeri Balik Non-spésifik sareng Kontrol Postural Salila Ngadeg Tenang – Tinjauan Sistematis / Batesan dina Psikologi aktivasina inti sareng otot pelvic. Contona, dina penderita nyeri deui low, flexion hip hese alatan aktivitas kaleuleuwihan dina glutes jeung otot nu ngalempengkeun tulang tonggong.

Naon anu penting pikeun kaséhatan tulang tonggong

Vertebrologist na rehabilitologist Anatoly Shishonin percaya yén sikep alus nyaéta, mimitina, henteuna clamps otot, sarta teu sakabehna idéal estetika tina bearing militér.

Shishonin Anatoly Yurievich Dokter ubar réstoratif, panulis métode Self-penyembuhan pikeun penderita nyeri kronis. @ doctor.shishonin

Sikep anu saé tiasa dianggap hiji anu ngajaga posisi awak normal, dimana bagian-bagian tina sistem musculoskeletal henteu kabeuratan.

Dokter nyebutkeun yén tegangan berkepanjangan otot sabudeureun tulang tonggong bisa ngaganggu sirkulasi getih sarta impede drainase véna jeung limfatik tina jaringan lemes tina tonggong.

Ieu, kahareupna nyumbang kana ngembangkeun parobahan degenerative. Hasilna, sanajan beban minor bisa ngakibatkeun protrusion sarta burut dina ruas tulang tonggong jeung ngurangan sirkulasi getih.

Balik lempeng anu sampurna, anu sering tiasa ditingali dina gambar, henteu ngajamin kaséhatan.

Ku kituna, aspék visual ngeunaan sikep masalah loba kirang ti fungsionalitas sistem musculoskeletal. Tapi kumaha ngartos naha anjeun kedah ngabenerkeun hiji hal – patarosan sejen.

Kumaha terang upami sikep pantes dianggo

Anatoly Shishonin nyebutkeun yén clamps otot jeung blok dina sendi bisa muncul dina sagala umur, mimitian ti infancy. Aranjeunna tiasa nunjukkeun diri langsung sareng saatos waktos anu cukup panjang. Contona, sanggeus nyapekeun stress fisik atawa psikologis.

Upami anjeun nyangka masalah sikep, mimitian ku ningali kaséhatan anjeun sacara umum.

Shishonin Anatoly Yurievich

Kalemahan, kacapean, beurat sareng wanda goréng saatos hudang, ieu mangrupikeun gejala anu munggaran dimana waé dina awak aya foci kalayan sirkulasi getih anu turun. Upami anjeun ngalaman hal sapertos kieu tanpa sabab psikologis atanapi panyawat anu jelas, anjeun kedah parios klem otot sareng sumbatan dina sendi anjeun. Kana waktu, masalah ieu bisa ngakibatkeun burut, protrusion, neuralgia, sciatica, komo stroke ischemic.

Panalungtikan A. Searle, M. Spink, A. Ho. Interventions latihan pikeun pengobatan nyeri deui kronis low: a review sistematis jeung meta-analisis percobaan dikawasa randomized / rehabilitasi klinis némbongkeun yén latihan pikeun ngembangkeun kakuatan otot jeung koordinasi gerakan masihan hasil alus dina pengobatan nyeri deui kronis.

Nanging, upami anjeun ngagaduhan masalah, langkung saé milih sesi individu sareng dokter terapi latihan, sareng henteu ngalakukeun latihan anu sigana ngabantosan.

The therapist rehabilitasi advises rutin, latihan individual tailored, urut na timer urut aimed di relieving tegangan otot. Pendekatan ieu bakal ningkatkeun kasempetan anjeun pikeun koreksi sikep anu suksés sareng ngirangan résiko flare-up tina gerakan anu henteu leres dipilih.