Naon nu peryogi kauninga saméméh ngirim anak anjeun ka sakola ski: 8 tips for kolot

Naon nu peryogi kauninga saméméh ngirim anak anjeun ka sakola ski: 8 tips for kolot

1. Pastikeun anak anjeun hoyong ski

Sababaraha kolot ngimpi yén anak maranéhanana hiji poé meunang medali emas dina Olimpiade Usum tiis, sarta ku kituna maksudna pikeun ngirim anjeunna ka lamping pas anjeunna diajar leumpang. Batur rencanana tumuwuh nepi hiji jalma kawas-dipikiran sarta pasangan pikeun kaluar gabungan dina beureum (atawa malah hideung) lagu. Aya ogé anu hoyong putra atanapi putrina diajar kumaha naek anu leres sareng aman sareng ngan ukur gaduh waktos anu saé dina lamping. Kadé anak babagi kahayang ieu sarta museurkeun ski.

2. Ngadagoan umur pas

Anjeun tiasa ngamimitian ski ti 3-4 taun, sarta snowboarding ti 7 taun. Eta sia milih instruktur jeung program palajaran nyokot kana akun tujuan atikan jeung umur anak. Juara kahareup butuh bagian olahraga anu bakal ngabantu pikeun nyampurnakeun téknik dasar sarta memotivasi pikeun maju wungkul; pikeun amatir, instruktur barudak anu nyaho kumaha carana captivate anak.

3. Pariksa kualifikasi sareng pangalaman instruktur

Gambar: Rosa Khutor

Supados barudak lebet ka kelas jeung pelesir jeung ngahontal cita maranéhanana, teu ukur prestasi athletic instruktur urang penting, tapi ogé pangaweruh na dina widang psikologi anak jeung fisiologi jeung, tangtosna, pangalaman pangajaran. Henteu unggal atlet anu geus jadi béntang weruh kumaha carana nepikeun informasi ka murid.

Sateuacan ngawitan kelas, éta patut manggihan sabaraha lila instruktur ngajar barudak. Kadé ngartos kursus naon anjeunna nyandak, naon kualifikasi anjeunna, naha anjeunna tiasa ngalebetkeun dokumén ngeunaan ieu. Éta ogé sasaena milarian Internét pikeun ulasan ngeunaan instruktur, ieu bakal ngabantosan ngartos naha anjeun sareng murangkalih tiasa ngahubungi spesialis.

Éta langkung wijaksana sareng langkung nguntungkeun pikeun angkat ka sakola ski resmi tinimbang guru swasta. Sakola ngahargaan reputasi maranéhanana, ku kituna aranjeunna taliti mariksa kualifikasi spesialis jeung sertipikat maranéhanana, ngalaksanakeun latihan, sarta ngawas ukuran kaamanan.

Pikeun tunggang anu aman, langkung saé damel langsung sareng instruktur anu leres anu bakal nyayogikeun téknik. Usaha nyimpen duit bisa ngakibatkeun kanyataan yén engké anak kudu relearn.

4. Maluruh informasi ngeunaan sakola

Resor ski ageung sering gaduh sababaraha sakola sakaligus. Milarian ulasan ngeunaan masing-masing, barang anu kedah dipikabutuh pikeun nyiapkeun ski.

Nengetan teu ukur naon maranéhna nulis ngeunaan instruktur, tapi ogé informasi ngeunaan sakola sakabéhna: dimana eta perenahna, naon kahayang téh kaasup kana biaya palajaran, aya playroom a. Sadaya ieu nangtukeun tingkat atikan, kanyamanan pikeun barudak jeung kolot.

Hal ieu kacida alus lamun barudak diajar di lamping misah, nu dilengkepan karpét magic, atawa travelator a, ieu téh sabuk conveyor anu bakal nulungan hiji skier ngora nepi ka luhureun lamping latihan. Éta ogé merenah pikeun kolotna lamun parabot geus kaasup kana biaya program latihan.

Sareng ieu kumaha carana terang sakola anu henteu saé:

  • Instruktur teu gaduh KTP.
  • Sakola henteu ngagaduhan aksés kana lamping anu dilengkepan khusus pikeun kelas sareng murangkalih.
  • Murid kedah ngantri kanggo mobil kabel.
  • Dina latihan kelompok, dalapan urang atawa leuwih ditugaskeun ka hiji instruktur.
  • Harita sakola di Internet lolobana négatip, atawa euweuh pisan.
  • harga low dicutat salaku kaunggulan utama.

5. Milih format kelas merenah pikeun anak

Seueur murangkalih langkung narik pikeun diajar di grup: aya unsur kalapa dina latihan sapertos kitu. Salaku tambahan, kaulinan tim aktip pikeun agility sareng koordinasi gerakan ngajantenkeun kelas senang sareng gampang.

Tapi format ieu henteu cocog kanggo sadayana. Upami murangkalih henteu angkat ka TK sareng sesah pisah sareng sepuhna, langkung saé ngadaptarkeun pelajaran individu. Jadi perhatian instruktur bakal diarahkeun ngan ka anjeunna, sarta beban bakal diitung leuwih flexibly.

Dina waktos anu sami, anjeun henteu kedah nungtut kamajuan gancang ti murangkalih sareng spesialis, bahkan langkung-langkung ngaganggu aranjeunna tina diajarna. Lamun kolotna teu sabudeureun, barudak leuwih dikumpulkeun sarta nyieun babaturan anyar gampang. Janten ngartos upami instruktur naroskeun anjeun ningali latihan ti kajauhan atanapi bahkan skating nyalira.

6. Méakkeun libur anjeun dina camp ski

Gambar: Rosa Khutor

Camp, atawa camp ski, mangrupakeun kagiatan rutin pikeun sababaraha poé. Éta bisa dirancang pikeun sapoé pinuh (workout isuk, dahar beurang, sésana, workout sore) atawa satengah poé.

Pikeun murangkalih, camp ski mangrupikeun kasempetan anu saé henteu ngan ukur diajar ski, tapi ogé pikeun babaturan, komunikasi sareng peers, sareng milarian kapentingan umum. Komposisi konstan pikeun sababaraha dinten ngabantosan ngahijikeun langkung saé kana prosés latihan, janten langkung nyaman, sareng ngeureunkeun isin. Jeung unsur kalapa bakal ngagancangkeun kamajuan. Hasilna, malah elemen kompléks jeung trik bisa subdued ka anak, nu anjeunna bakal nampa hadiah jeung medali.

7. Jieun conto pikeun anak anjeun.

Lamun kolotna resep méakkeun poé maranéhanana dina lounger kalawan anggur mulled, aranjeunna, tangtosna, boga hak pikeun ngalakukeunana. Tungtungna, dulur rests dina format na Pace sorangan.

Tapi bakal leuwih gampang pikeun memotivasi anak lamun kolotna ogé aktip numpak, diajar, ragrag jeung naek, sarta magrib, babagi prestasi jeung highlights poé. Kalayan pendekatan ieu, sadayana pasti bakal nguntungkeun.

8. Meunang parabot nyaman

Mindeng barudak dibungkus dina overalls kandel tur haneut handap jaket, sarta aranjeunna meunang panas dina lamping. Leuwih ti éta, baju sapertos ngahalangan gerakan, jadi eta bakal leuwih hese ngarasakeun tunggang jeung ngawasaan téhnik bener.

Idéal pikeun lamping, pakean 3 lapis:

  • Lapisan kahiji nyaéta baju jero termal anu ngaleungitkeun lembab. Kaos lengan panjang sareng calana jero kedah didamel tina bahan sintétis: dina katun, tetes uap sareng kesang dipikagaduh, janten baju sapertos kitu niiskeun awak.
  • Lapisan kadua pemanasan. Ieu, contona, jaket fleece nu insulates, tapi dina waktos anu sareng breathes. Ieu bakal ngagampangkeun Uap ti lapisan kahiji nembus ka luar.
  • Lapisan katilu nyaéta pelindung. Jas ski, overalls sareng jaket didamel tina lawon mémbran. Ngaliwatan éta, Uap dipiceun tina awak, tapi dina waktos anu sareng bahan henteu baseuh.

Seueur barudak resep ngumbara dina salju. Ku kituna teu meunang boneka handapeun baju anjeun, anjeun kudu milih boh hiji-sapotong jas ski, atawa jaket jeung rok jero kalawan pita elastis. Sareng dina leungeun baju sareng suku kedah aya cuffs anu pas kana awak.

Helm sareng masker ogé penting. Topeng ngajaga panon tina panonpoé caang jeung salju. Jeung helm bakal nyalametkeun anjeun tina ragrag ngadadak atawa tabrakan. Tungtungna, anjeun peryogi sarung tangan tahan cai anu nyaman atanapi sarung tangan sareng eyelets dina panangan anjeun supados henteu leungit nalika numpak. Pakéan kudu dina ukuran, teu oversized. Janten henteu kunanaon pikeun nyéwa.