Pikeun ngarobah hirup anjeun, ngarobah kabiasaan anjeun

Pikeun ngarobah hirup anjeun, ngarobah kabiasaan anjeun

panulis Amérika sarta sejarawan William Durant ceuk: Kami naon urang ngalakukeun dinten di na dinten kaluar. Dina hal ieu, ngawasaan lain kalakuan, tapi kabiasaan. Ieu leres henteu ngan skill, tapi ogé sabalikna na. Biasa, hasil tina kabiasaan biasa. Ieu ngandung harti yén anjeun bisa ngamekarkeun kana tingkat mastery ku cara ngarobah kabiasaan Anjeun. Nanging, aranjeunna henteu ngajamin kasuksésan. Upami anjeun ngan ukur nyalin kabiasaan Elon Musk, anjeun moal janten Elon Musk anu kadua. Anjeun kudu sagemblengna ngarobah kabiasaan Anjeun.

Pangusaha Darius Foroux dipasang dina blog na kumaha carana ngamekarkeun tur lengket kana kabiasaan nu peryogi.

1. Mutuskeun naon kabiasaan nu peryogi

Urang ngadangu ngeunaan sababaraha kabiasaan mangpaat sarta geura-giru mutuskeun pikeun kaasup dina kahirupan urang. Tapi mertimbangkeun lamun bener butuh eta. Naha anjeun leres-leres kedah hudang jam lima subuh, ngajalankeun atanapi tuang sayuran atah?

Ieu bisa jadi bener mantuan pikeun anjeun bangun mimiti. Atawa meureun anjeun ngarasa ambek jeung ambek isuk-isuk, sarta eta ruruntuhan sakabeh dinten anjeun. Janten naroskeun ka diri anjeun naha kabiasaan ieu bakal ningkatkeun kualitas kahirupan anjeun.

Tambih Deui, kudu aya alesan compelling pikeun robah. Contona, rék maca hiji buku saminggu, tapi naha anjeun peryogi eta? Naon anu bakal masihan anjeun? Tujuan naon anu bakal ngabantosan anjeun ngahontal? Pertimbangkeun ieu sareng pilih kabiasaan anu bakal ngadeukeutkeun anjeun kana hasil anu dipikahoyong.

2. Ngagarap kabiasaan hiji-hiji

Kadang anjeun hoyong ngarobih sadayana dina diri anjeun sakaligus. Anjeun mutuskeun maca langkung seueur, damel langkung produktif, tuang séhat, olahraga. Dina hal ieu, éta hadé pikeun ngalambatkeun turun minat anjeun. Tackling loba kabiasaan sakaligus ngan bakal nyieun stress teu perlu pikeun diri.

Urang overestimate sorangan. Simkuring pikir urang bisa ngahontal loba dina waktu anu singget. Ieu teu bener. Tapi dina jangka waktu anu panjang éta cukup tiasa dilakukeun. Jadi fokus kana hiji kabiasaan, nguatkeun eta. Sarta ngan lajeng tackle hiji salajengna.

3. Ulah overstate bar

Ulah coba gancang ngarobah. Mimitian leutik:

  • Rék jogging? Mimitian ku leumpang.
  • Rék nulis buku? Tulis hiji kalimah dina hiji waktu.
  • Naha anjeun badé ngamimitian usaha anjeun nyalira? Manggihan sahanteuna hiji customer.
  • Rék maca dua buku saminggu? Mimitian ku hiji halaman sapoé.
  • Naha anjeun badé ngahémat artos? Tong meuli baju anu ngan ukur sakali.

4. Paké checklists

Ogé kajadian nu dimimitian ngamekarkeun kabiasaan anyar, tapi geura-giru poho ngeunaan eta. Aya seueur kaayaan anu teu kaduga dina kahirupan. Sigana oke lamun sono hiji atawa dua poé. Tapi teu kitu basajan. Lamun maranéh ngalalaworakeun kana aturanana, kabiasaan moal kabentuk. Anggo Daptar pariksa pikeun ngingetkeun diri naon anu anjeun tuju sareng pikeun niténan kamajuan anjeun.

Émut, anjeun nuju ngembangkeun kabiasaan pikeun langkung saé. Pariksa Daptar pariksa dina dasar poean. Sareng hiji dinten anjeun bakal kaget sabaraha kahirupan anjeun parantos robih kusabab sababaraha kabiasaan saderhana.