Top 5 Kasalahan Diet Nu Nyegah Anjeun Ti Kaleungitan Beurat

Top 5 Kasalahan Diet Nu Nyegah Anjeun Ti Kaleungitan Beurat

Kasalahan 1. Anjeun teu nuturkeun ukuran porsi Anjeun

Seueur jalma yakin yén upami produkna séhat, maka anjeun tiasa tuang dina jumlah anu henteu terbatas. Ieu kasalahan badag. Malah katuangan séhat sapertos sereal, séréal sakabeh, pasta, atanapi buah-buahan manisan anu didahar tanpa larangan tiasa ngagentos usaha anjeun.

Kumaha ngalereskeun

  • Mésér skala dapur sareng beuratna sadaya tuangeun anu anjeun tuang.
  • Unduh aplikasi ngitung kalori atanapi nyimpen buku harian pikeun tetep dina asupan harian anjeun.
  • Punten perhatikeun yén bungkusan sareng bagan nunjukkeun kalori per 100 gram tuangeun anu teu diolah, sareng beurat tuangeun garing / atah sareng asak tiasa bénten pisan. Ku alatan éta, boh beuratna dahareun saméméh masak, atawa néangan dahareun siap-dijieun dina tabel kalori.

Kasalahan 2. Anjeun teu tumut kana akun eusi kalori saos teh

Seueur jalma anu kaleungitan beurat nganggap yén sajumlah leutik saos henteu sacara signifikan ningkatkeun eusi kalori piring. Nyatana, saos komérsial biasana kalori sareng lemak anu luhur pisan: aranjeunna ngandung kira-kira 30 gram lemak sareng langkung ti 300 kilokalori per 100 gram. Ku nambahkeun 30 gram saos kana piring, anjeun meakeun 90 kalori, lolobana nu lemak jenuh.

Kumaha ngalereskeun

  • Ganti saos anu dipésér di toko ku rempah-rempah alami. Ku cara ieu anjeun tiasa ngirangan eusi kalori tuangeun anjeun tanpa ngorbankeun rasana.
  • Upami anjeun teu tiasa nampik saos, teraskeun tina prinsip jahat anu langkung alit: tinimbang saos tomat, mésér némpelkeun tomat alami, sareng ganti mayonnaise sareng yogurt bodas sareng saos mustard.

Kasalahan 3. Anjeun resep pangan low-lemak

Susu rendah gajih sareng produk susu ferméntasi henteu ngan ukur ngabantosan anjeun ngirangan beurat, tapi ogé maksa anjeun ngonsumsi langkung seueur kalori. Panaliti Anyar Anyar – Kadaharan Lemak Bisa Ngadamel Anjeun Gemuk! ku Food & Brand Lab mendakan yén labél lemak 0% dina bungkusan maksakeun konsumen tuang langkung seueur tuangeun sareng nampi rata-rata 84 kilokalori langkung seueur tibatan tuangeun lemak normal.

Sajaba ti éta, pangan low-gajih teu masihan anjeun rasa satiety, sarta vitamin sarta mineral maranéhanana kaserep leuwih parah. Hasilna, anjeun teu meunang kauntungan nanaon sarta sanggeus waktu anu singget anjeun lapar deui.

Kumaha ngalereskeun

  • Mésér produk susu sedeng-lemak.
  • Ngitung henteu ngan kalori, tapi ogé protéin, lemak sareng karbohidrat.
  • Baca labél taliti: Sababaraha pangan low-lemak geus ditambahkeun gula pikeun ngaronjatkeun rasa, nu bisa ningkatkeun eusi kalori maranéhanana.

Kasalahan 4. Naha anjeun resep tuangeun anu digoréng

Minyak nabati anu dianggo dina prosés ngagoreng pisan ningkatkeun eusi kalori piring.

Kumaha ngalereskeun

  • Anggo metode masak anu sanés: Panggang tuangeun dina oven, uap.
  • Mésér skillet nonstick nu ngidinan Anjeun pikeun ngagoreng tanpa nambahkeun minyak.
  • Upami anjeun nganggo minyak pikeun ngagoreng, ulah tuang kana panci tina botol, tapi sikat permukaan ku sikat.

Kasalahan 5. Anjeun dahar loba teuing manisan cageur.

Seringna disarankan pikeun ngagentos manisan sareng cookies ku jajanan anu langkung séhat sapertos kacang sareng buah garing. Leres, aranjeunna ngandung langkung seueur gizi, tapi aya ogé seueur kalori. Contona, sakeupeul leutik walnuts timbangan 30 gram ngandung 196 kcal, sarta jumlah anu sarua tina kaping, 80 kcal.

Kumaha ngalereskeun

  • Leupaskeun piring tina bungbuahan garing sarta kacangan ti tempat nonjol.
  • Sateuacan nyandak jajan anu séhat, ukur sabagian, timbangkeun sareng cacah kalori.

Pindah ka diet sehat sareng ulah ngantep kasalahan sareng ilusi negate sadaya usaha anjeun.