WHO ngumumkeun kapanggihna "omicron" di 106 nagara di dunya

WHO ngumumkeun kapanggihna "omicron" di 106 nagara di dunya

Organisasi Kaséhatan Dunia (WHO) ngalaporkeun yén kasus inféksi ku galur coronavirus omicron kacatet di 106 nagara di sakumna dunya.

Varian ieu nyebar leuwih gancang ti délta dominan saméméhna, sanajan di nagara kalawan tingkat luhur kekebalan. Sanajan kitu, data ngeunaan severity klinis omicron masih kawates.

Jumlah rawat inap di Inggris sareng Afrika Kidul terus ningkat, anu enggal tiasa ngabeungitkeun sistem kaséhatan lokal.

Ogé, paningkatan gancang dina kasus anyar panyakit ayeuna kacatet di nagara-nagara Samudra Pasifik Kulon, Asia Tenggara sareng Mediterania wétan.

WHO terus ngira-ngira résiko sakabéh anu aya hubunganana sareng varian anyar tina coronavirus anu luhur pisan.

Émut yén pikeun kahiji kalina Organisasi Kaséhatan Dunia ngumumkeun idéntifikasi omicron dina 26 Nopémber. Bukti awal nunjukkeun résiko inféksi deui ku varian coronavirus ieu dibandingkeun sareng galur anu sanés.